Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss neprognozē lielas spēku samēru izmaiņas pirms 2026. gada

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss neprognozē lielas spēku samēru izmaiņas pirms 2026. gada
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

Lando Noriss ir pārliecināts, ka reālas izmaiņas spēku samēros starp komandām netiks piedzīvotas ātrāk kā 2026. gadā, kad būs ieviesti jaunie tehniskie noteikumi. "McLaren" vienības vadītājs Andreass Stella tikmēr paudis, ka viņa komandai būs nepieciešami vēl aptuveni 12 mēneši, lai rastu risinājumus sacīkšu mašīnas pašreizējiem trūkumiem.

"Red Bull" komanda aizvien turpina rādīt dominējošu veikumu, kas aizsākās vēl 2022. gadā, lai gan iepriekšējā posmā Austrālijā tai uzvarēt neizdevās. "McLaren" šobrīd mēģina cīnīties par otrās spēcīgākās komandas statusu, lai gan savu veikumu uzlabojusi arī "Ferrari". Dažkārt šajā cīņā iespraucas "Mercedes" un "Aston Martin". Noriss uzskata, ka ne šogad, ne nākamgad lielas izmaiņas šajā ziņā nav gaidāmas.

"Lai redzētu lielākas spēku samēru izmaiņas, būs jāpagaida līdz 2026. gadam," uzskata Noriss. "Domāju, ka potenciāli tās varētu būt lielas izmaiņas katrai komandai, ieskaitot jaudas agregātus. Šobrīd starp motoriem lielas atšķirības nav, tās ir starp mašīnām. Paredzu, ka līdz tam "Red Bull" vienmēr būs pārsvars, jo viņi šobrīd ir priekšā pārējiem."

Noriss gan saglabā nelielu cerību: "Viņi ir tik gudri visās jomās! Pat tad, ja viņi turpmāko darbu izdarīs tādā pašā līmenī kā citas komandas, aizvien būs priekšā. Atliek cerēt, ka viņiem sāks pietrūkt ideju. Visas komandas šobrīd viņiem tuvojas. Ja paskatāmies uz pēdējiem 12 mēnešiem, mēs esam tā komanda, kas attīstījusies visstraujāk. Bet ar to nepietiek, lai mestu izaicinājumu "Red Bull"."

Komandas boss Stella uzsver, ka "McLaren" sacīkšu mašīnai, neskatoties uz vērienīgo progresu, aizvien ir nepilnības, kuru novēršanai būs vajadzīgs visai ilgs laiks.

"Esam ārkārtīgi apmierināti ar pēdējos 12 mēnešos piedzīvoto progresu," viņš saka. "Bet es teiktu, ka būs vajadzīgi vēl 12 mēneši attīstīšanas darbiem, lai mašīna būtu spēcīga DRS izmantošanā un spēcīga garajos līkumos. Šogad ap sesto, septīto posmu mums gaidāmi būtiski uzlabojumi, un pēc tam vēl pāris reižu sezonas laikā. Bet tas prasīs visu sezonu, pirms izdosies panākt labāku veiktspēju un izlabot vājās vietas."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv