Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouns izmaksās 30 miljonus dolāru krīzē nonākušajām F1 komandām

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouns izmaksās 30 miljonus dolāru krīzē nonākušajām F1 komandām
"Lotus" komanda F1 testu laikā
Foto: Lotus/LAT

F1 čempionāta boss Bernijs Eklstouns ir uzklausījis trīs krīzē nonākušo komandu lūgumu un tām atvēlētās naudas balvas par izcīnītajām vietām 2014. gada sezonā izņēmuma kārtā izmaksās ātrāk.

Jau ziņots, ka "Force India", "Sauber" un "Lotus" komandas nesen tikās ar Eklstounu, atklājot savu bēdīgo finansiālo situāciju un pat piedraudot ar varbūtību, ka pirmajā posmā Austrālijā tās nestartēs tieši naudas trūkuma dēļ. Tas viss notiek paralēli nespējai vadošo komandu starpā vienoties par nepieciešamību samazināt F1 komandu tēriņus.

Laikraksts "The Times" vēsta, ka Eklstouns ir uzklausījis minēto trīs komandu lūgumu un jau tuvāko trīs dienu laikā šo komandu kontos ienāks aptuveni 30 miljoni ASV dolāru (USD) no naudas balvu līdzekļiem par 2014. gadu. Parasti šī nauda komandas sasniedz vēlāk, taču šajā gadījumā izdarīts izņēmums, lai "Force India", "Sauber" un "Lotus" spētu doties uz Austrāliju un piedalītos F1 čempionāta pirmajā posmā.

"Bernijs ir apsolījis komandām palīdzību," stāsta "Force India" vadītāja vietas izpildītājs Bobs Fernlijs. "Ja šis atbalsts tiks sniegs, šīs komandas varēs nodrošināt dalību dažos pirmajos sezonas posmos. Esam darījuši zināmu komerciālo tiesību īpašniekiem, ka mums ir problēmas, tāpat kā "Lotus" un "Sauber" komandām. Tā nav vienas vienīgas komandas problēma. Taču Bernijs bija ļoti saprotošs. Viņš ir cīnītājs. Domāju, ka viņš to uztver nopietni."

Lai gan tas nozīmē, ka uz starta Austrālijā visticamāk redzēsim visas F1 komandas, tuvākie mēneši nebūs viegli, jo "Force India", "Sauber" un "Lotus" komandām nāksies rast finanses savas pastāvēšanas turpināšanai.

Izmantotie resursi:
motorsport.com