Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo: "Šī bija nedēļas nogale, par kādu sapņoju"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo: "Šī bija nedēļas nogale, par kādu sapņoju"
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Daniels Rikjardo neslēpj, ka Meksikas F1 posms bijis tāds, par kādu viņš sapņojis, taču atzīst, ka augstāku vietu par septīto iztraucēja sasniegt sacensību apturēšana.

Rikjardo aizvadīja otrās sacensības kopš rokas savainojuma izārstēšanas. ASV posms viņam izvērsās neveiksmīgs, finišā tikai 15. vieta, bet pavisam citādi gāja Mehiko. "AlphaTauri" pilots kvalifikācijā sasniedza ceturto vietu, bet sacensībās finišēja septītais, izcīnot savus pirmos punktus kopš atgriešanās F1 čempionātā šīs sezonas vidū.

"Pēc pagājušās nedēļas nogales, šis bija tāds posms, par kādu sapņoju," prieku neslēpj Rikjardo. "Jūtos labi, vairāk nekā labi. Esmu arī atvieglots, jo bija divi starti. Tu aizturi elpu, jo līdz pirmajam līkumam ir tik tālu un jebkas var notikt..."

Sacīkstes sākumā austrālietis komfortabli turējās piektajā pozīcijā, taču sarkanie karogi pēc Kevina Magnusena avārijas nenospēlēja viņam par labu. Galvenajiem konkurentiem bija iespēja tikt pie vidējā sastāva riepām, kādas Rikjardo vairs nebija pieejamas. Līdz ar to pēc atkārtotā starta nācās piekāpties Lando Norisam un Džordžam Raselam.

"Godīgi sakot, sarkanie karogi mums nodarīja pāri, bet negribu izklausīties savtīgs, jo notika liela avārija," skaidro sportists. "Tomēr tas ļāva dažiem tikt pie vidējā sastāva riepām, kādu mums nebija. Beigās biju tuvu Džordžam. Skatoties plašāk, cīnīšanās ar "Mercedes" sacīkstes beigās mani dara priecīgāku nekā tas, ka neguvu augstāku vietu."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv