Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Šosezon mēs vairs ne par ko necīnāmies"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Šosezon mēs vairs ne par ko necīnāmies"
Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Pēc vairākām neveiksmīgām sacīkstēm Fernando Alonso atzinis, ka F1 sezonas noslēguma daļā "Aston Martin" komanda vairs ne par ko necīnās un cenšas iegūt zināšanas, kas varētu noderēt nākotnē.

Pirmo astoņu posmu laikā Alonso sešas reizes kāpa uz pjedestāla, vēlāk to izdarot vēl reizi, tomēr rezultāti ir strauji kritušies, jo citas komandas progresējušas. No sākotnēji ieņemtās stabilās otrās vietas kopvērtējumā spānis tagad atkritis jau uz piekto. Turklāt uz pēdām min trīs braucēji, kuriem ir itin reālas iespējas viņu šosezon atbīdīt vēl zemāk. "Aston Martin" tikmēr Konstruktoru kausā arī nokritusi uz piekto vietu, bet tuvākie sekotāji atpaliek tālu, līdz ar to šo pozīciju varētu nosargāt.

Meksikā Alonso jau otro posmu pēc kārtas izstājās. Startējis no 13. pozīcijas, sacīkstē viņš sabojāja mašīnas grīdu ar Serhio Peresa trasē atstātajām atlūzām, tāpēc komanda viņu iesauca boksos, lai izstātos.

"Godīgi sakot, mēs vairs ne par ko necīnāmies," tagad spiests atzīt divkārtējais F1 čempions. "Bet mēs mācīsimies, pat tad, ja būs jāstartē no boksu celiņa, jo tas ir lietderīgāk, nekā vienkārši aizvadīt nedēļas nogali. Mēs strādājam, cik spējam. Nav tā, ka vienkārši esam apmierināti ar situāciju. Un dažreiz no grūtībām var iemācīties vairāk nekā svinībām. Pašlaik ejam cauri grūtam laikam."

Alonso apzinās, ka piekto vietu pilotu ieskaitē saglabāt neizdosies: "Konstruktoru kausā mēs esam ieslēgušies piektajā vietā. Pilotu ieskaitē zaudēsim pāris vietas. Tas ir neticami, ka esam priekšā "Ferrari", "McLaren" un "Mercedes" pilotiem, bet šīs pozīcijas mēs zaudēsim. Viņu mašīnas ir ļoti ātras. Tomēr skatīsimies, ko varam darīt."

F1 kopvērtējums: