Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Moslijs: "Ja man būtu teikšana, visām F1 komandām būtu vienāds budžets"

Juris Grīns
Juris Grīns

Moslijs: "Ja man būtu teikšana, visām F1 komandām būtu vienāds budžets"
Makss Moslijs
Foto: AP/Scanpix

Bijušais Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents situāciju ap F1 pilotu algām nosaucis par absurdu un to mainītu, ja pats būtu pie čempionāta stūres. Nav noslēpums, ka vadošie sportisti F1 čempionātā pelna ārkārtīgi lielas naudas summas, bet Luiss Hamiltons nākamgad kļūs pat par vienu no vislabāk apmaksātajiem sportistiem pasaulē.

Lai gan oficiāli tas nav paziņots, pasaules prese ir pārliecināta, ka Hamiltona nesen parakstītais jaunais trīsgades līgums ar "Mercedes" komandu garantēs viņam ienākumus gandrīz 100 miljonu Sterliņu mārciņu apjomā, kas ir tuvu pie 140 miljoniem eiro. Ik sezonu Hamiltons, sākot ar 2016. gadu, algā saņems aptuveni 45 miljonus eiro.

Tajā pašā laikā ir zināms, ka vairākām F1 komandām ir finansiālas grūtības, kas, Maksa Moslija vārdiem, nav pieļaujama situācija.

"Tas ir absurds," intervijā žurnālam GQ stāsta Moslijs. "Viss, kas pilotus satrauc, ir tas, cik viņš saņem, salīdzinājumā ar pārējiem sacīkšu braucējiem. Ja es diktētu noteikumus šajā čempionātā, katrai komandai būtu vienāds naudas apjoms, ko tā varētu tērēt atdodot vairāk mašīnai būvēšanai un mazāk pilotam, vai otrādi."

Arī atšķirības starp vadošo pilotu un mazāko komandu braucēju starpā ir ārkārtīgi liela. "Telegraph.co.uk" ziņo, ka vairums no iesācējiem ienāk F1 komandās ar aptuveni 7 miljonu eiro lielu budžetu, ko nodrošina viņu sponsori. Ir arī tādi, kas maksā vairāk, piemēram, Pastors Maldonado, kura privātais sponsors PDVSA ik sezonu šķiras no nepilniem 40 miljoniem eiro. Tādejādi tikt Formulā 1 jaunie sportisti var tikai divos veidos - ar dāsnu sponsoru palīdzību vai arī izejot jauno talantu attīstības programmas, kāda ir, piemēram, kompānijai "Red Bull".

"Kad komandas veic izvēli starp jaunajiem braucējiem, talants diemžēl nenosaka visu," atzīst "McLaren" komandas vadītājs Rons Deniss, kurš starpsezonā jaunā talanta Kevina Magnusena vietā nolēma pieņemt vienu no dārgākajiem pilotiem - Fernando Alonso. "Svarīgs ir arī atbalsts, ko tie var sniegt no savas valsts un sponsoriem. Kevins gūs panākumus ar vai bez mūsu palīdzības, bet tas viņam būs smags izaicinājums, stāties pretī pilotiem, kuriem ir liels atbalsts no viņu valstīm."

Izmantotie resursi:
The Telegraph - Telegraph online, Daily...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-06-03 01:36, pirms 9 gadiem
Rungai ir divi gali - lai ar kuru trāpīs, sāpīgi tāpat būs...