Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Saūda Arābija piedāvā 50 miljonus eiro par iespēju rīkot F1 posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Saūda Arābija piedāvā 50 miljonus eiro par iespēju rīkot F1 posmu
Saūda Arābijā nesen norisinājās "Formula E" sacīkstes. Foto: fiaformulae.com

Saūda Arābija "Formula 1" vadībai piedāvājusi samaksāt ievērojamu summu par licenci, kas nepieciešama, lai šajā valstī varētu norisināties viens no pasaules čempionāta posmiem.

Vācu izdevums "Auto Motor und Sport" raksta, ka Saūda Arābija ir piedāvājusi vairāk nekā 50 miljonus eiro, lai iegūtu atļauju rīkot F1 čempionāta sacensības. Valsts vēlas F1 posmu savā galvaspilsētā Rijādā, lai gan vēl nav zināms, kur tieši trase atrastos.

Saūda Arābija gan kļuvusi bēdīgi slavena ar dažādiem cilvēktiesību pārkāpumiem, tostarp valdošās politiskās elites pretinieku sodīšanu ar nāvi, līdz ar to līgums ar "Liberty Media" varētu raisīt pretrunīgus viedokļus autosporta līdzjutēju starpā.

F1 posma sarīkošana Saūda Arābijā ir daļa no kroņprinča Muhameda bin Salmana sociālās, ekonomiskās un kultūras sfēras projekta "Vīzija 2030", ar kura palīdzību tiek cerēts palielināt finansu ieņēmumus un veicināt tūrisma jomas attīstību.

Šogad Saūda Arābijā pirmo reizi notika Čempionu sacīkstes ("Race of Champions"), tāpat tur risinājās "Formula E" sezonas atklāšanas posms. Savukārt sākot ar 2020. gadu šajā valstī norisināsies arī Dakaras rallijs, kas iepriekš tika rīkots Āfrikā un pēdējā desmitgadē Dienvidamerikā.

Izmantotie resursi:
F1 News, F1 Live, F1 Results | 2019 Formula 1...