Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Audi" dod Sainsam divas nedēļas piedāvājuma pieņemšanai vai noraidīšanai

Juris Grīns
Juris Grīns

"Audi" dod Sainsam divas nedēļas piedāvājuma pieņemšanai vai noraidīšanai
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Neoficiāli zināms, ka "Audi" rūpnīca izteikusi piedāvājumu Karlosam Sainsam, un sportistam dotas divas nedēļas, lai to pieņemtu vai noraidītu.

Pirms pārtapšanas par "Audi" rūpnīcas vienību, šogad un nākamgad komanda F1 čempionātā startē "Kick Sauber" veidolā, un šosezon tai neklājas viegli. Trūkst ne vien ātruma, bet piedzīvotas arī regulāras un nopietnas problēmas pitstopos, kā dēļ šobrīd arī notiek darbs pie riteņu montāžas skrūvju dizaina pārplānošanas.

Sainss aizvada pēdējo sezonu "Ferrari" sastāvā, jo jau nākamgad viņa vieta tiks atdota Lūisam Hamiltonam. Šogad sportistu posmos pavada viņa tēvs Karloss Sainss seniors, kuram ir cieša saikne ar "Audi" rūpnīcu. Pēdējos gados viņš pārstāvēja "Audi" vienību Dakaras rallijā un citās rallijreida sacensībās.

Neoficiāli zināms, ka "Audi" izteikusi piedāvājumu gan Sainsam, kuram dotas pāris nedēļas, lai izlemtu, un Niko Hilkenbergam, kurš, cik zināms, esot piekritis pievienoties.

"Grūti pateikt, kur mans dēls brauks 2025. gadā," stāsta Sainss seniors. "Ceru redzēt viņu mašīnā, ar ko var cīnīties par uzvarām. Viss, kas notika ar "Ferrari", bija mums pārsteigums, nebijām to gaidījuši. Tagad cenšamies saprast, ko darīt un kurp doties. Tajā pašā laikā "Ferrari" šobrīd ļauj abiem pilotiem cīnīties, un viss ir labi. "Red Bull" aizvien ir favorīti, bet "Ferrari" izdevies pietuvoties."

1978. gada F1 čempions Mario Andreti tikmēr paudis, ka "Ferrari" lēmums nolīgt Hamiltonu ir zināms risks.

"Hamiltons ir bijis īpašs pilots, bet tagad redzam, ka viņš arī ir tikai cilvēks," saka Andreti. "Tāpat bija ar Mihaelu Šūmaheru, kad viņš atgriezās. Mani tas nedaudz skumdina, ka nācies ziedot Sainsu, lai atbrīvotu vietu Hamiltonam. Salīdzinājumā ar Šarlu Leklēru, izskatās, ka Karloss jaunajā 2024. gada mašīnā uzreiz spēja iejusties labāk."

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com