Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Kad sacensības apturēja, visu paveikto varēja izmest miskastē"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Kad sacensības apturēja, visu paveikto varēja izmest miskastē"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Meksikas GP posma uzvarētājs Makss Verstapens atzīst, ka viņa izvēlētā divu pitstopu stratēģija šķita laba, taču būtu bijis interesanti pavērot, kā tieši tā nostrādātu, ja sacensības vidū netiktu apturētas.

Verstapens vēl pirms sacīkstes apturēšanas bija plānojis divu pitstopu stratēģiju, atšķirībā no galvenajiem konkurentiem.

"Tas, ka startā pārņēmu vadību, palīdzēja man aizvadīt vieglāku sacīksti līdz pirmajam boksu apmeklējumam," viņš saka. "Es jebkurā gadījumā plānoju divus pitstopus, tāpēc varēju to izmantot, lai iekrātu vairākas sekundes lielāku pārsvaru. Strādāt ar riepām šeit vienmēr ir sarežģīti, bet mēs visu izdarījām labi."

Pēc pirmās riepu maiņas Verstapens trasē atgriezās septītais, bet apdzina pilotus, kas vēl tikai gatavojās doties boksos, jo plānoja to darīt tikai vienreiz. Kad Šarls Leklērs, kuram sākotnējā plānā bija viens pitstops, 32. aplī beidzot devās pie mehāniķiem, Verstapens atgriezās vadībā. Faktiski uzreiz pēc tam sacīksti apturēja Kevina Magnusena avārijas dēļ.

Uzvarētājs atzīst, ka būtu bijis interesanti zināt, kā nostrādātu viņa stratēģija, ja netiktu izkārti sarkanie karogi.

"Būtu interesanti redzēt, cik ātrāks es būtu ar šīm jaunajām cietajām riepām," viņš saka. "Izskatījās, ka šī stratēģija būs lieliska. Tā kā sacensības pārtrauca, faktiski visu, ko bijām paveikuši, bija jāizmet miskastē un jāsāk no sākuma. Visu noteica, lai izdotos labs atkārtotais starts, kas arī tā notika. Pēc tam vienkārši bija jāseko līdzi ātrumam, lai riepas labi kalpotu."

Verstapenam šī ir 16. uzvara sezonā, un tas ir jauns F1 rekords.

Visvairāk uzvaras vienā sezonā:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv