Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" komanda atklājusi Magnusena smagās avārijas iemeslu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" komanda atklājusi Magnusena smagās avārijas iemeslu
Magnusena auto pēc avārijas. Foto: formula1.com

"Haas" komandas vadītājs Ginters Steiners atklājis, ka Kevina Magnusena smago avāriju Meksikas GP sacīkstē izraisīja pārkarsušās bremzes, kā rezultātā mašīnas piekare neizturēja.

Dāņu pilots avarēja 32. apļa astotajā līkumā, un bija redzams, ka mirkli pirms tam daļēji nolūzt aizmugurējais kreisās puses ritenis. Magnusens pats izkāpa no krietni bojātā spēkrata, bet, tā kā bija būtiski sabojātas arī aizsargbarjeras, nācās sacīksti apturēt. Magnusens devās uz medicīnas centru, bet ātri vien bija redzams atgriežamies padokā.

Mehiko trasē bremžu temperatūra bieži sasniedz bīstamo robežu un Magnusena gadījumā šī robeža tika pārkāpta. "Haas" braucējs spraigi aizstāvēja pozīciju no Logana Sardženta, kurš neilgi pirms negadījuma bija ticis viņam priekšā. Astotajā līkumā slodze tika novirzīta uz mašīnas kreiso pusi, līdz ar ko notika tehnisks defekts. Īsi pirms tam inženieris viņam pa radio ziņoja, ka jāmēģina samazināt bremžu temperatūra. Pēc avārijas bremžu sistēma aizdegās.

Sarkano karogu perioda laikā tika izpētīta Niko Hilkenberga mašīna, taču nekādas aizdomas, ka varētu atkārtoties līdzīga situācija, netika konstatētas.

"Tā bija karstuma problēma, kas izraisīja piekares salūšanu," skaidro "Haas" vadītājs Ginters Steiners. "Tas bija karstums no bremzēm. Kevins aizstāvēja pozīciju, un tās pārkarsa. Tas bija tikai dēļ šeit valdošās augstās temperatūras. Mums vienkārši jātiek ar to galā labāk. Ar Niko mašīnu viss bija labi."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv