Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" nepārsūdzēs tiesnešu spriedumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" nepārsūdzēs tiesnešu spriedumu
Šarls Leklērs. Foto: Scuderia Ferrari

Vairākas nekā trīs stundas pēc Austrijas "Grand Prix" finiša tiesneši bija pabeiguši izmeklēt Maksa Verstapena apdzīšanas manevru pret Šarlu Leklēru, paziņojot, ka "Red Bull" pilots savu uzvaru var saglabāt un sodīts netiks. "Ferrari" vadītājs Matija Binoto negrasās lēmumu pārsūdzēt, lai gan uzskata, ka soģiem nav bijusi taisnība.

Kamēr daudzi apbrīno Verstapena apdzīšanas manevru un uzskata, ka šāda spraiga cīņa, kas dažkārt beidzas pat ar kontaktu divu mašīnu starpā, ir nepieciešama, Binoto tomēr nav apmierināts ar sava pilota Leklēra sakāvi, precīzāk, veidu, kā tas tika panākts.

"Mēs aizvien domājam, ka šis ir nepareizs lēmums, bet tas ir mūsu viedoklis," viņš saka. "Mēs uzskatām, ka Šarls atstāja pietiekoši daudz vietas, viņš tika izstumts no trases, notika sadursme, pie kuras viņš nav vainojams. Domāju, ka šeit darbojas skaidri un gaiši uzrakstīti noteikumi, ko varam pieņemt vai nē. Un tieši uz šādu noteikumu pamata ir pieņemti lēmumi iepriekšējās sacīkstēs."

Vien dažas nedēļas atpakaļ Kanādā Sebastians Fetels finišēja pirmais, bet saņēma piecu sekunžu sodu par bīstamu atgriešanos trasē un Lūisa Hamiltona bloķēšanu, kā rezultātā atkrita uz otro pozīciju. Toreiz "Ferrari" bija savākusi it kā jaunus pierādījumus Fetela nevainības aizstāvēšanai, taču tiesneši tos atsacījās izskatīt, uzskatot, ka tajos nav nekā jauna, kas varētu mainīt lēmumu. Šoreiz Binoto tiesnešu lēmumu nepārsūdzēs.

"Mēs bieži sakām, ka vajadzētu ļaut pilotiem brīvi cīnīties," saka Binoto. "Līdz ar to, lai arī mēs neesam apmierināti ar tiesnešu lēmumu un to neatbalstām, reizē arī saprotam, ka vajag iet uz priekšu. Kopumā tas nāks par labu "Formula 1" čempionātam."

Austrijas posma svarīgākos momentus skaties šeit: https://www.youtube.com/watch?v=Q3L...

Izmantotie resursi:
pitpass - the latest, hottest F1 news

     [+] [-]

, 2019-07-01 14:05, pirms 5 gadiem
Nu ko tagad teiksiet? Ferrari ar labdarību nodarbojas un neiestājas par savu piloti? Jeb tomēr saprot, ka paši īsti netrāpīja ar taktiku un Max apdzina, agresīvi, bet apdzina.
Bet labāk jau ir, lai visi riņķo vagoniņā tad nebūs sodu, nebūs arī par ko piespriest un visi būs laimīgi?

     [+] [-]

, 2019-07-01 14:40, pirms 5 gadiem
Katrs deķi velk uz savu pusi. Kad par līdzīgu (tehniski krietni savādāk, bet tik pat nenozīmīgu) noteikumu pārkāpumu Ferrari saņēma sodu, visi bļāva, ka FIA ir sliktie. Kad par tik pat nenopietnu pārkāpu Red Bull pilotam neiedod sodu, tad Ferrari fani atkal skandina, ka FIA ir sliktie. Dubultā morāle.
Piekrītu, ka konsikvencei ir jābūt un pie līdzīgas nozīmības pārkāpuma sodiem būtu jābūt līdzīgiem, bet tiem bija jābūt līdzīgiem, no sērijas "Aizmirstam, lai džeki taisa šovu".
Ne jau Verstapenam bija jāsaņem sodu, bija nepareizi, ka Fettels saņēma sodu Kanādā.
Pareizi pēc finiša trakais Maksis minēja, ka tās ir sacīkstes, ja par šādiem pārkāpumiem dos sodus, tad vienkārši jāslēdz tā bodīte ciet.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-01 14:46, pirms 5 gadiem
Ferrari vairāk vajadzētu skatīties uz sevi, nevis vainot citus - mašīna ir ļoti ātra, taču ačgārni uzbūvēta, ka nozīmē, ka par uzvaru spēj cīnīties atsevišķās sacīkstēs, savukārt visur citur ar savu šķībo veidojumu paliek brīnoties. Tā pat nepārtrauktās kļūdas stratēģijā. Cik tur vakar trūka, lai Fettels uz "fantastiskās" stratēģijas rēķina būtu pazaudējis drošu ceturto vietu Hamiltonam, kurš jau sacīkstes vidū izslēdzās no cīņas pēc problēmām ar dzesēšanu? Fettels bija 12 sekundes priekšā Hamim, kad Ferrari izdomāja iebraukt vēlreiz boksos un atkrita jau 8 sekundes aiz Luisa. Neviens tā īsti nesaprot kāda brīnuma pēc tas tika darīts. Tikai pirmspēdējā aplī izdevās atgūt ceturto vietu. Ja Fettels nebūtu paspējis atgūt ceturto vietu, itāļu fani visu komandas vadību ieraktu zemē.

     [+] [-]

, 2019-07-01 15:06, pirms 5 gadiem
Ferrari raud visu laiku, jau cik sen. Kā kas nav kā viņiem gribās, tā slūžas vaļā. Bija agresīvs manevrs, varēja Verstapens atstāt vairāk vietu, bet tāpat viņš būtu apdzinis Leklēru.
Un Fettelam arī bija jādod sodu, pats izslīdēja, viņam jāskatas kad droši atgriesties trasē, nevis Hamiltonam jābremzē un jāpalaiž viņu. Kāpēc tad tie, kuri sagriežas peletona priekšgalā nemet uzreiz ripā, bet gaida, kad visi pabrauc garām? Jo tas ir nedroši. Fettels arī nedroši atgriezās trasē. Lūk, par to sods. Es tikai iedomājos, kā būtu, ja viss būtu mainītām lomām un Hamiltons būtu bijis Fettela vietā vai šinī gonkā Leklers būtu tas apdzinējs. Tad arī būtu Ferrari kādi iebildumi?
Kad esi apdzinējs un tiec garām viss kārtībā, kā tevi atstāj aiz muguras vai trases malā, tā viss slikti
Bet kopumā, visiem tur dubultā morāle, kā Verstapens apdzen visus pa krūmiem izstumdot, tad that's racing, kā viņu pastumda, tā rācijā sūdzās, ka viņam dara pāri. Reizēm pats brauc agresīvi, dabon pretīm un tad stāsta, ka viņam neatstāja vietu un viņu izgrūda Jākapā kā vecim, tu grūd un uzskati, ka viss tīri, tad esi gatavs saņemt grūdienu pretīm.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-01 15:52, pirms 5 gadiem
Visa problēma ir tikai un vienīgi tiesnešu konsekvencē pēdējos trīs posmos. Der atcerēties par Rijkardo sodu Francijas un Seba sodu Kanādā, lai mēs teiktu-f-ck, kas notiek ar F1 noteikumiem.
Ja ļauj atklātu cīņu, tad Ok, lai tā notiek, jo tas tikai uzlabos F1 skatāmību. Un nevis kā notiek patreiz.

     [+] [-]

, 2019-07-01 16:49, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Visa problēma ir tikai un vienīgi tiesnešu konsekvencē pēdējos trīs posmos. Der atcerēties par Rijkardo sodu Francijas un Seba sodu Kanādā, lai mēs teiktu-f-ck, kas notiek ar F1 noteikumiem.
Ja ļauj atklātu cīņu, tad Ok, lai tā notiek, jo tas tikai uzlabos F1 skatāmību. Un nevis kā notiek patreiz.
Tas ir līdzīgi kā daiļslidošanā, posmu no posma tiesneši mainās, līdz ar to mainās arī tiesnešu skatījums uz līdzīgām situācijām. No tā neizbēgt.
Labākais, ko F1 varētu darīt ir stingri pateikt, ka ļaus cīnīties trasē un sodus liks tikai par tīšu un apzinātu mēģinājumu ietekmēt konkurenta sacīksti.
Rosbergs savā video blogā minēja, ka Verstapens zināja, ka stumj no trases ārā Leklēru, tāpēc Niko prāt pienācās sods. Taču, ja F1 atzītu, ka šāda situācijas izmantošana par labu sev apzināti pastumjot konkurentu ārpus trases ir atļauta (vietās, kur ir asfaltētā zona), F1 kļūtu daudz baudāmāks, agresīvāks un apdzīšanas manevriem bagātāks.

     [+] [-]

, 2019-07-01 17:33, pirms 5 gadiem
playthegame rakstīja: Tas ir līdzīgi kā daiļslidošanā, posmu no posma tiesneši mainās, līdz ar to mainās arī tiesnešu skatījums uz līdzīgām situācijām. No tā neizbēgt.
Labākais, ko F1 varētu darīt ir stingri pateikt, ka ļaus cīnīties trasē un sodus liks tikai par tīšu un apzinātu mēģinājumu ietekmēt konkurenta sacīksti.
Rosbergs savā video blogā minēja, ka Verstapens zināja, ka stumj no trases ārā Leklēru, tāpēc Niko prāt pienācās sods. Taču, ja F1 atzītu, ka šāda situācijas izmantošana par labu sev apzināti pastumjot konkurentu ārpus trases ir atļauta (vietās, kur ir asfaltētā zona), F1 kļūtu daudz baudāmāks, agresīvāks un apdzīšanas manevriem bagātāks.
Es domāju, ka tiesnešu rotācija no sacensības uz sacensību neattaisno to, ka viņu lēmumi puslīdz vienādās situācijās var būt dažādi. Tādā gadījumā, ja tas notiek, tad FIA un F! jānodrošina viena tiesnešu brigāde uz visu sezonu. Un jāatceļ noteikumos punkts, kurš piesedz tiesnešu pakaļas, ja tie sacensību laikā ir pieņēmuši kļūdainus lēmumus. Nevar būt tā, ka tiesneši autosacīkstēs kļūst pat galvenās darbojošās personas.
Kā jau es vairākkārt esmu rakstījis, tad šāda veida apdzīšanas ir tās odziņas, kuras piešķirt interesantumu visām F1 sacīkstēm. Ja F1 un FIA vadības negrib nogremdēt pilnībā šo karalisko auto seriālu, kurš jau tā sezonu uz sezonu zaudē skatītājus, jāļauj pilotiem sacensties savā starpā, un nevis panākt to, ka formulas noriņķo visu sacensību viena aiz otras sākot no starta. Vienkārši baidoties, ka tiesneši var (ne)iešķiebt kādu muļķīgu sodu.
Jā, ja viens pilots otru izsit no trases, un izsistais nevar turpināt sacensību, tad var izskatīt kāda soda piemērošanu, bet tikai ne tajos gadījumos, kad abi piloti mierīgi turpina sacensības.

     [+] [-]

, 2019-07-01 19:51, pirms 5 gadiem
Dažāds tiesnešu sastāvs nevar būt par attaisnojumu neadekvātiem lēmumiem, kad dažādos posmos līdzīgās situācijās noteikumi tiek traktēti atšķirīgi. Ja noteikumi ir pārkāpti (lai cik daži punkti no tiem var būt diskutabli vai pat stulbi), ir jābūt sodam, un viss. Bet starp sezonām var domāt, kā noteikumus uzlabot, lai atļautu brīvāku cīņu trasē.