Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Mihaela Šūmahera kartinga trase tiek paglābta no iznīcināšanas

Juris Grīns
Juris Grīns

Mihaela Šūmahera kartinga trase tiek paglābta no iznīcināšanas
Mihaels Šūmahers savā kartinga trasē. Foto: Motorsport.com

Mihaela Šūmahera slavenā kartinga trase Vācijā, kuru bija plānots likvidēt, ir glābta no iznīcības un tuvākajā laikā tiks modernizēta, lai varētu atkal uzņemt pasaules čempionāta sacensības.

"Erftlandring" atrodas netālu no leģendārā "Formula 1" pilota Šūmahera dzimtās pilsētas Kerpenas. Šūmahers savulaik tieši šeit uzsāka savu karjeru autosportā un tā joprojām pieder viņam.

2016. gadā radās lielas bažas par trases nākotni, jo enerģētikas uzņēmums RWE iegādājās plašus īpašumus vietā, kur atrodas trase, ar mērķi paplašināt brūnogļu ieguvi no tuvējā Hambahas meža. 2018. gadā RWE bija gatava izmaksāt kompensāciju un trasi nojaukt, bet 2020. gadā, pakļaujoties dabas aizstāvju spiedienam, uzņēmums pieņēma lēmumu neturpinās raktuvju paplašināšanu.

Tas gan tas apturēja trases tūlītēju likvidēšanu, tomēr viesa bažas par nākotni, jo RWE aizvien bija zemes īpašnieks. Tagad starp uzņēmuma vadību un trases īpašnieka pārstāvjiem noslēgta vienošanās, kas paredz, ka RWE garantē trases saglabāšanu.

Savukārt par naudu, kas tika iegūta no zemes pārdošanas, tagad plānots trasi modernizēt. Tā tiks pa jaunu noasfaltēta, iegūs jaunas līkumu apmales un dubultos drošības žogus. Līdz ar to šeit atkal varēs notikt pasaules un Eiropas čempionātu sacensības. Tāpat plānots uzbūvēt vēl vienu trasi īpaši elektriskajiem kartingiem.

Pēdējo reizi Kerpenas trasē pasaules čempionāta sacīkstes notika 2001. gadā, kad tajās piedalījās arī pats Mihaels Šūmahers. Toreiz uz starta izgāja tādi tā laika jaunie talanti kā Lūiss Hamiltons, Niko Rosbergs, Loiks Duvāls un Vitantonio Ljuci.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...