Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" kartinga 4. posmā Tallinā uzvar Nils Trapāns

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" kartinga 4. posmā Tallinā uzvar Nils Trapāns
Tallinas posma pjedestāls
Foto: openkart.lv

Sestdien, 29.martā, Triobet kardikeskus trasē Tallinā notika Openkart 4.posms, kurā savu pirmo uzvaru šosezon izcīnīja 2013.gada vicečempions un viens no galvenajiem pretendentiem uz titulu šogad Nils Trapāns.

Nilam šīs sezonas sākums nebija izvērties veiksmīgs - izlaists pirmais posms Viļņā, bet abos Rīgas 'indoor' posmos rezultāti pavisam pieticīgi - attiecīgi 15. un 17.vieta. Tomēr Tallinā jau pirmajā kvalifikācijā Nils uzrādīja pole position apļa laiku 37,19 un sacīkstē veiksmīgi vadību arī noturēja.

Tallinā uz sacīksti bija ieradies 21 dalībnieks, tostarp divi debitanti - Nauris Ieviņš un Santa Ieviņa, šoreiz uz sacīkstēm netika līdzšinējais līderis Daniels Mančinskis, toties pēc ilgāka laika trasē atgriezās veterāns Zintis Grandbergs, kurš šosezon kopā ar Rūdi Memenu un Jāni Braželi pārstāv Bēnes komandu. Tallinas posmā, pateicoties Baltijas labākās telpu trases pretimnākšanai, dalībnieki varēja izbraukties pēc sirds patikas, jo sacīkstē abas kvalifikācijas sesijas ilga 8 minūtes, bet sacīkšu braucieni bija vieni no garākajiem Openkart vēsturē - apmēram 20 minūtes, jeb 33 apļi.

Atgriežoties pie kvalifikācijas, jāatzīmē, ka cīņa par pole position, kas telpu trasēs ir ārkārtīgi svarīga, bija ļoti sīva. Nils otrajā vietā esošo Normundu Skreiju pārspēja par 0,12 sekundēm, bet tad trīs dalībniekiem - Normundam, Rūdim Memenam un Krišam Jaunzemim bija identisks laiks 37,31 un, lai izšķirtu starta vietu sadalījumu, bija jāskatās otras kvalifikācijas apļu laiki, līdz ar to pirmajā rindā blakus Nilam Skreija, bet otrajā rindā Rūdis un Krišs. Trešā rinda arī bija dažu simtdaļu attālumā, jo Kristaps Grīnieks atpalika par 0,02 sekundēm, bet Renārs Paiders vēl par 0,03 sekundēm. Vietu finālā vēl nodrošināja Grandbergs. Interesanti, ka atstarpe starp 1. un 11.vietu (Harijs Cīrulis) bija nieka 0,37 sekundes. Patīkami pārsteidza arī abi debitanti, jo Nauris kvalificējās 18., bet Santa 20.vietā.

C finālā sacīkstes iznākums lielā mērā izšķīrās otrajā aplī, kad Uldis Galdiņš izmantoja nelielu Jurģa Brauera kļūdu un izvirzījās vadībā, ko līdz finišam arī stabili nosargāja. B finālā ilgu laiku vadībā bija Ruslans Ivanovs aiz kura jau bija izveidojusies sešu braucēju virtene, taču garā sacīkste darīja savu - nogurums, koncentrēšanās trūkums, kļūda un Ruslans atkrita uz piekto vietu, bet vadību pārņēma un nosargāja Lauris Roznevalds.

Finālā ne visai veiksmīgs pirmais aplis padevās Krišam Jaunzemim, viņš pazaudēja vienu pozīciju. Pirmās trīs vietas palika nemainigas, bet aizmugurē laiku pa laikam notika izmaiņas. Drīz vien Krišs tika garām Grīniekam un sāka presingot Rūdi, kuru 14.apli arī izdevās apdzīt un sākt pakaļdzīšanos līderiem Nilam un Normundam. Jaunzemim bja vajadzīgi padsmit apļi, lai sadeldētu līderu izveidoto apmēram 5 sekunžu atrāvienu. Pēdējos piecus apļus cīņa par vietu izkārtojumu uz pjedestāla jau notika starp trim braucējiem, taču nekas tā arī nemainījās. Trapānam pirmā uzvara sezonā un ceturtā karjerā, otro reizi pēc kārtas šajā trasē otrais uzreiz aiz līdera palika Normunds Skreija, kuram tas bija jau septītais pjedestāls, tomēr vēl arvien gaidām pirmo uzvaru, bet trešais Krišs Jaunzemis - viņam arī septitais pjedestāls. Soli aiz pjedestāla, bet diezgan tālu atpaliekot trasē, Grīnieks, piektais Grandbergs, sestais Memens.

Izaicinājuma kausā pirmā uzvara Memenam, otrais Renārs Paiders, bet trešais Aleksejs Sjomins. Memens kļust arī par šīs ieskaites kopvērtējuma līderi. Sacīkstē tāpat kā iepriekšējā posmā ātrāko apļa laiku uzrādīja Dace Damberga, kurai šoreiz jāsamierinās ar 10.pozīciju. Pēc ceturtā posma par kopvērtējuma līderi ar 112 punktiem kļuvis Krišs Jaunzemis, tikai par 4 mazāk ir Normundam Skreijam, vēl par četriem atpaliek Kristaps Grīnieks, viens punkts mazāk (103) Ruslanam Ivanovam, bet piecinieku noslēdz Kārlis Strazdiņš ar 100 punktiem.

Komandām pārliecinoša uzvara Baltiem (Trapāns, Grīnieks, Strazdiņš), otrajā vietā Brum Drum (Skreija, Damberga, Brauers), bet trešie Bēne (Memens, Grandbergs). Kopvērtējumā Baltie ir vadībā, bet otrajā vietā izvirzījušies Brum Drum, kuri aizvadījuši par vienu sacīksti mazāk.

Interesanti, ka šogad četros posmos ir 4 dažādi uzvarētāji un pole position ieguvēji, kā arī uz pjedestāla vēl neviens nav kāpis divreiz, vienīgā nozīmīgā statistikas sadaļa, kur kāds ir kaut ko spējis izdarīt vairāk nekā vienu reizi, ir ātrākie apļi - Dacei tie ir divi.

Tagad aprīlī Openkart sāksies āra trašu sezona un sāksies tā Sporta kompleksā 333, kur 10.aprīlī notiks Attīstības līgas sacīkste, 16.aprīli LeMans, bet 24.aprīlī čempionāta 5.posms.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa :: OpenKart.lv