Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nagļi desmitie, Vilcāns/Masteiko piedzīvo avāriju

Nagļi desmitie, Vilcāns/Masteiko piedzīvo avāriju
Ekipāža Jānis Naglis/Jānis Naglis
Foto: Iveta Kaminska ''AutoEuro''

No 23. aprīļa līdz 3. maijam Tunisijā notiek Pasaules Kausa posms maratonrallijā, kur pēc piektā posma ekipāža Jānis Naglis/ Jānis Naglis juniors kopvērtējumā atrodas desmitajā vietā, bet Aldis Vilcāns/ Artūrs Masteiko piedzīvoja avāriju.

Kopējais trases garums ir 4123 kilometri, no kuriem 2883 kilometri jāveic ātrumposmos. Kopumā uz starta stājās 71 motociklists, 56 automašīnas un deviņas smago automašīnu ekipāžas.

Jānis Naglis pēc ātrumposma stāstīja, ka trase bija īsa, bet interesanta. Paveicies pirmajiem braucējiem, kam starts vēl bijis gaismā. Kad pienākusi latviešu kārta, bija iestājusies krēsla un finišējot jau tumsa. Protams, tas apgrūtināja braukšanu, jo nebija redzama trases konfigurācija. Ekipāža Jānis Naglis/ Jānis Naglis juniors (Mitsubishi) prologā uzrādīja septīto laiku, bet Aldis Vilcāns/ Artūrs Masteiko (Toyota) – 22. rezultātu absolūtajā vērtējumā, bet pirmais bija savā grupā – T2. Šai ekipāžai tas ir pirmais starptautiskais starts rallijreidā. Tik garā sacīkstē līdz šim viņiem nav nācies piedalīties.

Nākošajā dienā bija pārbrauciens ar kuģi uz Tunisiju, kur 25. aprīlī sportistiem bija jāveic 25 kilometrus garš ātrumposms (Tunis – Matmata – Tunisia), kas vijās kalnos, bija bīstams, akmeņains un tajā izstājās jau dažas no ekipāžām. Daudziem gadījās pārsist riepas. Latviešu ekipāža Jānis Naglis/ Jānis Naglis juniors finišēja sestie. Līderos izvirzījās krievu ekipāža L.Novickijs/ O.Tjupenkins (Mitsubishi), kas uzrādīja absolūti labāko laiku. Kopvērtējumā pēc pirmās dienas ekipāža Jānis Naglis/ Jānis Naglis bija sestie, Aldis Vilcāns/ Artūrs Masteiko - 29. Pēc finiša Vilcāna mašīnai bija jānomaina sajūgs, bet par Nagļa mašīnu sūdzību nebija.

26. aprīlī sportistiem bija jāveic 295 km garš otrais ātrumposms (Matmata - Nalut – Tunisia), kas bija ļoti akmeņains. ''30 kilometrus pirms finiša nomaldījāmies. Līderiem gadījās pārsist trīs riepas, kuri sēdēja un cerēja, ka mēs drīz brauksim garām, taču tobrīd bijām apmaldījušies,'' saka Jānis Naglis. Trešās dienas finišā ekipāža Jānis Naglis/ Jānis Naglis iebrauca 26., kopvērtējumā nokrītot uz 25. vietu, bet Aldis Vilcāns/ Artūrs Masteiko finišēja 38., kopvērtējumā ieņemot 37. vietu. L.Novickijs finiša līniju šķērsoja tikai 40. un kopvērtējumā no līdera pozīcijas noslīdēja uz 38.vietu.

Līderos izvirzījās franči Lavieille/Borrotto (''Proto Dessoude''), apsteidzot savus tautiešus Vigouroux/ Winocq (''Shevrolet'') par deviņām sekundēm.
27.aprīlī, trešā ātrumposma garums (Nalut – Al Quaryat – Libya) bija 359 kilometri. Kā komentēja Jānis Naglis, tad: "Ārkārtīgi ātra un akmeņaina trase. Ļoti daudzām mašīnām bija riepu plīsumi. Arī mums gadījās pārsist divas riepas un papildus vēl nomaldījāmies un nokļūdījāmies navigācijā. Arī Novickis pārplēsa divas riepas, bet ar visu to finišā iebrauca piektais.''

J.Nagļa ekipāža finišēja 16. un kopvērtējumā pacēlās uz 17.vietu, bet A.Vilcāns ātrumposmā uzrādīja 37.rezultātu, kas kopvērtējumā viņus ierindoja 32.vietā, bet savā T2 grupā uzrādīja 6. rezultātu. Līderos bija izvirzījusies ekipāža Holowczyc/ Fortin ar automašīnu ''Nissan'', kuriem 34 sekundes kopvērtējumā zaudēja iepriekšējās dienas līderi Lavieille/ Borrotto.

28.aprīlī daudziem sportistiem bija jāiztur liels pārbaudījums, tai skaitā arī Vilcāna ekipāžai. Ceturtais ātrumposms bija 459 kilometrus garš, no kuriem 100 bija jāpārvar tuksnesī pa smilšainiem pauguriem. Jānis Naglis komentēja īsi: ''Traka diena. Alda Vilcāna vadītā automašīna uzmeta kūleni. Viņus līdz CP2 aizvilka sportisti, tālāk pretī devās mehāniķi. Puišiem nekas nekait, bet mašīna ir stipri cietusi.''

Šis posms izrādījās viltīgs arī lietuviešu ekipāžai Petraitis/ Kijbartas, kuriem gadījās ''vāks'', bet finišu viņi sasniedza pašu spēkiem. L.Novickija vadītai automašīnai gadījās tehniskas kļūmes, iespējams, ka defekts motorā. Jānis Naglis trasi raksturoja kā ļoti bīstamu. Temps viņu ekipāžai bijis labs, atradušies pat ceturtajā vietā, bet tad, pārvarot smilšu pauguru, mašīna palikusi sēžot uz vēdera smiltīs. Nācies vien rakties. Atbrīvot mašīnu izdevies tikai pēc 30 minūtēm.

Kopvērtējuma rezultāti pēc pieciem posmiem

VietaPilotsMašīnaLaiks
1. O.TERRANOVA/ L.PALMER BMW T1 15:17.49
2. E.VIGOUROUX/ A.WINOCQ CHEVROLET T1 +27.04
3. D.HOUSIEAUX/ J.POLATO SCHLESSER T1 +42.53
4. C.Lavieille/ F.Borsotto PROTO DESSOUDE T1 +45.07
............
10. J.Naglis/ J.Naglis MITSUBISHI T1 +2:47.09

Informāciju sagatavoja:
Iveta Kaminska
AutoEuro

  +2 [+] [-]

, 2008-04-30 11:01, pirms 16 gadiem
dawai sarauj.....kau5t tiktu 3niekaa!!