Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Vēl var pieteikties komandu sprinta sacīkstēm Sporta kompleksā 333

Andrejs Siliņš

Vēl var pieteikties komandu sprinta sacīkstēm Sporta kompleksā 333
Foto Mārtiņš Sestulis

Turpinās pieteikšanās amatieru kartinga kustības Openkart rīkotajām komandu sprinta sacensībām LeMans III, kas, ceturtdien, 1.jūlijā notiks Sporta kompleksā 333 pie Rīgas apvedceļa.

Šīs būs šogad trešās Openkart LeMans sacensības un pirmās Sporta kompleksā 333. Sacensībām var pieteikt komandu trīs vai divu cilvēku sastāvā. Sacīkste sastāv no 5 min garas kvalifikācijas sesijas un 1,5 stundu garas sacīkstes, kas sadalīta divās 45 minūšu garās daļās. Kā jau ierasts, LeMans tipa sacensībās braucēju maiņa notiek sacensību gaitā boksu celiņā speciāli atvēlētā vietā. Sacensībām var pieteikties, aizpildot elektronisku pieteikuma formu Openkart mājas lapā internetā: openkart.lv: Pieteikšanās :: OpenKart.lv vai sūtot pieteikumu brīvā formā uz e-pastu openkart@openkart.lv. Dalības maksa komandai 75 LVL.

Sacensību dienaskārtība:

18:00 – 18:40 Treniņi
18:30 – 18:50 Dalībnieku reģistrācija
18:50 – 19:00 Sacensību dalībnieku sapulce un gokartu izloze
19:10 – 19:20 Kvalifikācijas brauciens 5min (piedalās viens komandas pārstāvis)
19.30 – 20:15 Sacīkstes 1.daļa (45 minūtēs trīs ~ 15min braucieni un 2 braucēju nomaiņas)
20:30 – 21:15 Sacīkstes 2.daļa (45 minūtēs trīs ~ 15min braucieni un 2 braucēju nomaiņas)
21:30 – 21:40 Rezultātu apkopošana un uzvarētāju apbalvošanas ceremonija

Pirmās divas Openkart LeMans sacīkstes notika Swedbank kartodromā Kandavā. Aprīlī uzvaru svinēja Lietuvas komanda „Vilnius Racing”, bet maijā „R&D Scuderia”. Pagājušajā sezonā divas no četrām Openkart LeMans sacīkstēm notika Sporta kompleksā 333. Abas reizes triumfēja komanda „Miami Racing”, kuru pārstāvēja Haralds Garkaklis, Mārtiņš Krūze un Dāvis Tobiass, kuru otrajā sacīkstē nomainīja Andris Lāčplēsis.

Par Openkart

Openkart sacensības notiek trasēs, kurās tiek piedāvāts īres kartings, līdz ar to sacensības ir pieejamas ikvienam interesentam. Openkart ir finansiāli vispieejamākās autosporta sacensības pēc „arrive and drive” (ierodies un brauc) principa, iepriekšēja pieredze autosportā nav nepieciešama, turklāt nepastāv saikne starp rezultātu un ieguldīto naudu. Sacensības notiek ar drošiem speciāli īrei ražotiem gokartiem. Openkart sacensībās laipni gaidīts ir ikviens autosporta cienītājs, kuram ir vēlme sacensties ar citiem entuziastiem.

Openkart sacensības notiek kartinga trasēs un hallēs, kur ir publiski pieejams īres kartinga pakalpojums. Latvijā tādas vietas ir Swedbank kartodroms Kandavā, Sporta komplekss 333 pie Rīgas apvedceļa, GoPlanet izklaides centrs un Ātruma Cilts kartinga halle Rīgā, kartinga trase Rullītis Jelgavā.

Informāciju sagatavoja
Biedrība "Kartinga attīstības centrs"