Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"UPB Energy" komanda nostiprina pozīcijas

Sestdien Aizkrauklē risinājās Latvijas atklātā čempionāta ūdens motosportā otrais posms. F2 klasē, kā ziņots, triumfēja Uvis Slakteris, bet komandu vērtējumā uzvaras laurus plūca "UPB Energy" komanda.

Aizraujošās sacensībās, kurās stiprā vēja dēļ bija vērojamas vairākas avārijas, F2 klasē uzvarēja Uvis Slakteris, aiz sevis atstājot Uģi Grosu un Mārtiņu Bergholcu. Savukārt komandu kopvērtējumā, tāpat kā pirmajās sacensībās Liepājā, uzvaru Aizkrauklē izcīnīja "UPB Energy" komanda, līdz ar to vēl vairāk nostiprinot savas līderpozīcijas čempionāta kopvērtējumā.

Pirmos braucienus visu laivu klašu sportisti nobrauca veiksmīgi, tomēr otro braucienu laikā pastiprinājās vējš, līdz ar ko braukšanas apstākļi bija apgrūtināti. Šajā braucienā "S-550" klasē avarēja komandas "Jūrmala" pilots Valts Sīlis, par laimi veiksmīgi iztiekot bez savainojumiem. Tai pat klasē pārbrauciena astotajā aplī sadūrās līderu laivas, kuras attiecīgi vadīja Artūrs Brolītis un Kristaps Paegle. Sadursme nebija smaga, tomēr sportisti sacensībās turpināt vairs nevarēja un līdera pozīcijas nācās zaudēt. "S-550" klasē uzvaru izcīnīja "UPB Energy" komandas pilots Lauris Gūtmanis.

Tāpat kā pirmajā čempionāta posmā Liepājā, arī sacensībās Aizkrauklē piedalījās daudzi jauniešu klases sportisti. Sestdien "JT-250" laivu klasē uzvaru izcīnīja "UPB Energy" komandas sportists Māris Gūža, aiz sevis atstājot komandas biedru, pašreizējo Eiropas jauniešu čempionu Mārtiņu Morozu.

Kā jau tika ziņots, tad ar sacensībām Aizkraukē pirmo reizi Latvijas čempionātā oficiāli tika iekļauta Tautas klase, kurā startēja amatieru sportisti pa pāriem – pilots un mehāniķis. Šajā klasē uzvaru izcīnīja Janeks Lazarenoks un Armands Pirkovskis.

Sacensības Aizkrauklē pulcēja kuplu skaitu skatītāju, kuri bija ieradušies ne tikai no Aizkraukles, bet arī no citām Latvijas pilsētām, lai izbaudītu lielisku atpūtu un asas izjūtas, kuras sniedz ūdens motosports.

Pēc sacensībām Aizkrauklē par Latvijas čempionāta godalgām sportisti cīnīsies vēl trijos posmos – 26. jūlijā Alūksnē, tām sekos sacensības Jelgavā un Jūrmalā. Īpaši jāatzīmē sacensības Alūksnē, kas būs apvienotas ar vienu no F2 Eiropas čempionāta posmiem.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Ūdens motosporta federācijas (LŪMSF) preses sekretārs Andrejs Sviķis