Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

ASV galveno sacīkšu seriālu startus izjauc lietus

Juris Miņins
Juris Miņins

ASV galveno sacīkšu seriālu startus izjauc lietus
NASCAR mašīnas pitleinā
Foto: AP/Scanpix

Vakarnakt, pēc Latvijas laika, lietus dēļ Amerikas savienotajās valstīs tika atcelti vairāki turienes galvenie autosporta starti – NASCAR "Sprint Cup", IndyCar un NHRA seriālos. Pašlaik tie ir pārcelti uz pirmdienas vakaru.

NASCAR "Sprint Cup" braucēji ir ieradušies Martinsvilā (Rietumvirdžīnijā), kur bija jānotiek čempionāta sestajam posmam, taču tas ir pārcelts uz pirmdienu. Jāpiebilst, ka šādas problēmas Martinsvilā bija arī pirms gada un arī tad pilotiem nācās sacensties sestdienā. Jāpiebilst, ka, lai arī sacīkstes ir pārceltas, NASCAR nolikums paredz, ka sacīkstes var uzsākt tikai tad, kad ir pārliecība, ka tās varēs arī pilnībā veikt, t.i., jābūt pārliecinātiem, ka Martinsvilas sacīkšu laikā (kuras aprasti ilgst četras stundas) atkal nesāksies spēcīgs lietus.
Atgādināsim, ka sacīkstes no "pole position" uzsāks Kevins Harviks, šīs sezonas kopvērtējuma līderis, un arī tuvumā viņam atradīsies sīvākie kopvērtējuma konkurenti – Mets Kensets, Džimijs Džonsons un Gregs Bifls.

IndyCar seriāla sacīkstes savukārt risinājās Floridā, Seintpītersburgā, taču arī tur lietus bija tik spēcīgs, ka čempionāta vadība, pimo reizi kopās 2008. Gada sezonas Japānas "Grand Prix" liedza braucējiem iziet uz starta. "Mēs esam vieni no retajiem, kas parasti brauc arī pa lietu," sacīja kāds seriāla pārstāvis, "taču, ziniet, šoreiz tas ir pārāk stiprs. Dažās trases vietās ir izveidojušās 15 centimetru dziļas peļķes. Tādos apstākļos nav iespējams braukt." Zīmīgi, ka vietējie sinoptiķi nesola sausu laiku arī šodien, vēl vairāk, viņi prognozē, ka lietus tikai turpināsies.
Ja starts šīm sacīkstēm tiks dots, tad kā pirmais starta līniju šķērsos pirmā posma uzvarētājs un līdz ar to kopvērtējuma līderis Vils Pauerss, otrais startēs Tonijs Kanans, bets Skots Diksons un Džastins Vilsons ieņem, attiecīgi, trešo un ceturto vietu startā.

Visbeidzot lietus iztraucēja arī NAHRA (dragsteri) čempionāta ceturtā posma norisi Šarlotē. Lai arī šajā seriālā, vairākās klasēs priekšbraucieni tika veikti, līdz galam posmu neizdevās pabeigt, tāpēc atlikusī sacīkšu daļa ir atlikta uz šodienu. Līdz šim divus priekšbraucienus izdevās veikt "Top Fuel" un "Funny Car" klasēs, bet vienu priekšbraucienu veica "Pro Stock" un "Pro Stock Motorcycle" braucēji.
Zīmīgi, ka šis posms ir savā ziņā unikāls, jo starti tiek doti nevis diviem pilotiem, bet četriem, kas padara sacīkstes ļoti aizraujošas un skatāmas, taču, diemžēl, lietus daļu no šo sacīkšu burvības izjauca.

Izmantotie resursi:
espn.go.com