Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Miris Žans Marī Balestrs

Miris Žans Marī Balestrs
Žans Marī Balestrs

FFSA dibinātājs, kā arī FIA un FISA eksprezidents Žans Marī Balestrs ir miris 86 gadu vecumā, 2008. gada 27. martā.

Balestrs, kolorīta un dažkārt strīdīga figūra autosportā, tika ievēlēts par FIA (Starptautiskās Automobiļu Federācijas) prezidentu 1986. gadā un palika šajā amatā līdz 1993. gadam, kad viņš atkāpās no amata. Balestrs no 1979. līdz 1991. gadam bija arī FISA (Starptautiskās Automobiļu Sporta Federācijas) prezidents, bet tad viņš vēlēšanās zaudēja Maksam Moslijam, kurš vēlāk kļuva arī par FIA prezidentu.

Balestrs bija iesaistīts tā saucamajā "FISA-FOCA karā", kas norisinājās no 1980. līdz 1982. gadam. Kopā ar savu oponentu Bērniju Eklstonu abi parakstīja pirmo Konkordes Līgumu 1981. gadā. Tas noteica, ka FOCA piederēja komerciālās tiesības uz F1, bet FISA noteica sporta un tehniskās regulācijas.

Balestrs saglabāja FFSA (Francijas Autosporta Federācijas) vadītāja amatu līdz 1996. gada beigām. "Mēs ar neaptveramām bēdām uzzinājām par Žana Marī aiziešanu," teica Moslijs. "Viņa devums motoru sportam Francijā un visā pasaulē ir unikāls," Moslijs turpināja. "Visiem, kas ir iesaistīti mūsu sportā, viņa ļoti pietrūks un visi man pievienosies turpinot izrādīt mūsu patiesās līdzjūtības viņa ģimenei un draugiem šajā ļoti grūtajā laikā."

Izmantotie resursi:
f1-live.com
en.wikipedia.com