Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Albukerke pārspēj Lēbu un kļūst par Čempionu sacīkstes uzvarētāju

Albukerke pārspēj Lēbu un kļūst par Čempionu sacīkstes uzvarētāju
Filipe Albukerke un Sebastians Lēbs
Foto: www.raceofchampions.com

Portugāļu sportists Filipe Albukerke, finālā pārspējot rallija braucēju Sebastianu Lēbu, kļuvis par Čempionu sacīkstes uzvarētāju.

Jau ziņojām, ka vakar Vācijas pilsētā Diseldorfā Vācijas izlase, kuras sastāvā brauca Sebastians Fetels un Mihaels Šūmahers, ceturto gadu pēc kārtas izcīnīja Nāciju kausu. Šodien bija jānoskaidro, kurš no visiem braucējiem ir Čempionu čempions. Pagājušajā gadā par čempionu kļuva DTM pilots Matiass Ekstrēms, taču šoreiz sportistam bija jāpiedalās sezonas pēdējā DTM posmā, kurš norisinājās Šanhajā, tāpēc viņš šajās sacīkstēs nepiedalījās.

Ceturtdaļfinālā savā starpā tikās abi Vācijas braucēji – Fetels un Šūmahers. Šoreiz veiksmīgāks bija Fetels. Otrajā ceturtdaļfinālā Lēbs pārspēja Tomu Kristensenu. Pusfinālā Fetela pretinieks bija Albukerke. Lai arī pēc pirmā apļa vadībā bija vācietis, turpinājumā ātrs bija portugālis, kurš par mata tiesu apsteidza Fetelu, tādējādi apklusinot daudzos tūkstošus skatītāju. Tikmēr otrajā pusfināla pārī Lēbs pārspēja britu braucēju Endiju Priolu.

Finālā savā starpā tikās Lēbs un Albukerke. Fināls norisinājās līdz kāda pilota divām uzvarām, un šajos abos braucienos ātrākais bija Albukerke (vienā braucienā uzvarētājs tika noteikts izmantojot fotofinišu), kurš tādējādi kļuva par 2010. gada Čempionu sacīkstes uzvarētāju.

Jāatzīmē, ka šodien iespaidīgu avāriju piedzīvoja 2004. gada Čempionu sacīkstes uzvarētājs Heiki Kovalainens, kurš vienā līkumā ieskrēja un sasita ''Audi R8'' automašīnu. Ne pilots, ne viņa pasažieris (Kovalainena draudzene) šajā avārijā necieta. No turpmākās cīņas pilots izstājās.

Pēdējo septiņu gadu uzvarētāji

GadsVietaČempionu čempionsUzvarētājs Nāciju kausā
2010.VācijaFilipe AlbukerkeMihaels Šūmahers un Sebastians Fetels
2009.ĶīnaMatiass EkstromsMihaels Šūmahers un Sebastians Fetels
2008.LondonaSebastiens LēbsMihaels Šūmahers un Sebastians Fetels
2007.LondonaMatiass EkstromsMihaels Šūmahers un Sebastians Fetels
2006.FrancijaMatiass EkstromsHeiki Kovalainens un Markuss Gronholms
2005.FrancijaSebastiens LēbsToms Kristensens un Matiass Ekstroms
2004.FrancijaHeiki KovalainensŽans Alezī un Sebastiens Lēbs

Izmantotie resursi:
raceofchampions.com