Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Slakterim trešā vieta Ziemeļvalstu čempionātā

Jānis Celmiņš

Slakterim trešā vieta Ziemeļvalstu čempionātā
Uvis Slakteris
Foto: Riga Powerboat Team

Šodien, 28. augustā norisinājās Ziemeļvalstu čempionāts F2 ātrumlaivām. Šajā čempionātā “Riga Powerboat Team” pilots Uvis Slakteris, cīnoties gan ar Pasaules favorītiem, gan ar draudīgajiem laika apstākļiem, ieguva trešo vietu.

Norvēģijas Rietumu piekrastes pilsēta Grimstade čempionāta dalībniekiem un skatītājiem nodrošināja dramatiskas sacensības. Skandināvu asie vēji un spēcīgais lietus sacensību gaitā bija par iemeslu pamatīgām avārijām un pat pāris nāves cilpām. Tikai meistarīgākajiem izdevās finišēt.

Sacensībās piedalījās F2 klases labākie sportisi. Pasaules čempionāta galvenie favorīti izmēģināja savus spēkus pirms pēdējā PČ posma, kas norisināsies septembrī. Dalību sacensībās ņēma pašreizējais PČ kopvērtējuma līderis Ēriks Stārks (Eric Stark), kā arī otrās vietas ieguvējs zviedrs Johans Ostenbergs (Johan Ostenberg). Uvis PČ kopvērtējumā pašreiz ir ceturtajā vietā.

Ziemeļvalstu čempionāta finālbruacienā lielie viļņi un brāzmainais vējš krietni paretināja dalībnieku skaitu, kā arī nodrošināja spraigu cīņu braucēju starpā. Uvis finišēja trešais, atstājot aiz sevis PČ kopvērtējumā augstāk stāvošo zviedru Johanu Ostenbergu. Sacensības uzvarēja zviedrs Ēriks Stārks, otrajā vietā palika norvēģis Ivars Hakonsens (Ivar Haakonsen). Līdz šim Uvis šajā čempionātā divas reizes ir ieguvis galvenā līdera kausu.

Šīs bija patiešām nozīmīgas sacensības, jo ļoti labi ļāva novērtēt pašreizējo situāciju, gatavojoties PČ pēdējam posmam 17. septembrī Francijas pilsētā Eviānā. Tā kā kopvērtējuma pirmā trijnieka punktu atšķirības ir ļoti mazas, tad rezultāti būs skaidri tikai pēc pēdējā PČ posma. Pašreiz spēki ir ļoti līdzīgi, un jaunais zemo emisiju standarts F2 ātrumlaivu motoriem nekādā veidā neļauj droši paredzēt iznākumu.

Uvis uzsver, ka līdz nākamajam PČ posmam galvenais ir gatavošanās sacensībām. Ar jaunajiem klases standartiem ir ļoti grūti atrast labāko stratēģiju un pielāgoties izmaiņām, lai beigās sasniegtu labāko rezultātu.

Informāciju sagatavoja:
„Riga Powerboat Team”