Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bokam 16. vieta EČ posmā Mačenbergā

Bokam 16. vieta EČ posmā Mačenbergā
Jānis Boks

Latvijas autosportists Jānis Boks svētdien izcīnījis 16. vietu D-3A klases sacensībās Eiropas autokrosa čempionāta sestajā posmā, kas svētdien noslēdzās Mačenbergas trasē Vācijā.

Bokam lielisks padevās B fināla brauciens, kurā viņš, startējot no pēdējām pozīcijām, guva uzvaru, taču pelnīto vietu A fināla labāko desmit sportistu vidū izjauca tiesneša pieņemtais lēmums Latvijas sportista rezultātu anulēt, jo Boks esot apdzinis konkurentu dzelteno karogu darbības zonā.

Nelīdzēja arī latviešu autosportista rakstītais protests, jo tas ticis iesniegts dažas minūtes par vēlu. Tādējādi Boks sacīkstē tika klasificēts 16. pozīcijā, kas dod vienu ieskaites punktu.

Pēc šīs neveiksmes Boks kopvērtējumā noslīdējis uz desmito vietu, tiesa, tikai par trim punktiem atpaliekot no līdz šim turētās septītās pozīcijas, bet par deviņiem – no vadošā sešinieka.

Līdz Mačenbergas posmu noslēgusies Eiropas autokrosa čempionāta pirmā daļa. Jāpiebilst, ka nestartējot Vācijas posmā D-1 klasē, astoto vietu saglabājis Jānis Bogdanovičs.

Čempionāta otrais riņķis sāksies jau šajā nedēļas nogalē ar sacīksti Slovākijā, Lučeņecas trasē.

Izmantotie resursi:
autocross.lv