Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baumanis sasniedz finālu arī PČ otrajā posmā, kopvērtējumā ceturtais

Ints Megnis
Ints Megnis

Baumanis sasniedz finālu arī PČ otrajā posmā, kopvērtējumā ceturtais
Jānis Baumanis Barselonā. Foto no sportista Facebook profila

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis svētdien Barselonas trasē sasniedza finālu arī pasaules čempionāta otrajā posmā, kamēr dubultuzvaru izcīnīja dominējošie brāļi Timijs un Kevins Hanseni. Kopvērtējumā pēc diviem posmiem latvietis ir ļoti augstajā, ceturtajā, vietā.

Kvalifikācijā Baumanis pēc pirmās, otrās un trešās kārtas bija septītais, bet ceturtajā uzvarēja savā braucienā un summā pacēlās uz sesto pozīciju, kas nozīmēja, ka viņš ieguva iespēju pusfinālā startēt no iekšmalas otrajā rindā.

Baumanis pusfināla braucienā atkal aizvadīja labu startu un pacēlās uz otro pozīciju - aiz Kevina Hansena, bet priekšā Andreasam Bakerūdam. Norvēģis, saprotot, ka ir iestrēdzis aiz latvieša, ātri devās džokerī, kamēr Baumanis pamattrasē palika līdz pēdējam aplim, turklāt tobrīd Bakerūds jau bija ievērojami pietuvojies viņam. Pēc džokera veikšanas Baumanis uz līkumu nokļuva aiz Kristiana Sābo, bet lieliskā cīņā ar spēku viņu apsteidza un finišēja trešais, izraujot vietu finālā.

Vēl vienā pusfinālā pārliecinoši uzvarēja Timijs Hansens, kuram sekoja Niklass Grenholms un Sirils Reimonds, kurš pēdējā aplī no trijnieka izslēdza krievu Timuru Timerzjanovu.

Fināla startā Baumanis centās pakāpties augstāk, tomēr Bakerūds aizbrauca viņam priekšā un augstāk par piekto vietu neizdevās tikt. Arī šoreiz Baumanis pamattrasē atradās līdz pēdējam aplim, tomēr pēc džokera veikšanas viņš palika aiz Reimonda un finišēja sestais.

Sacensībās triumfēja Timijs Hansens, kurš līdz ar to bija labākais visos sešos sacensību braucienos, viņam sekoja jaunākais brālis Kevins, bet trešais bija Bakerūds.

"Pusfinālā Jānis ar apdzīšanas momentu godam izcīnīja vietu finālā, bet finālā parādīja, ka mums joprojām pietrūkst ātruma - mašīna ir jauna, inženieris jauns, vēl daudz jāstrādā," pēc sacensībām intervijā Latvijas Televīzijai izteicās latviešu sportista tēvs Andris Baumanis. "Solītis uz priekšu sperts, visā visumā esam apmierināti, rezultāts paliks tikai labāks un labāks."

"Iekļūt finālā pēc tik sarežģītas sacensību nedēļas ir ļoti, ļoti patīkami - šī trase mums parasti tik labi nepadodas, tāpēc ir liels prieks par visas komandas paveikto," teica pats Jānis Baumanis, atzīstot, ka ir "vairāk priecīgs nekā bēdīgs".

Sezonas pirmais etaps notika mēneša sākumā Abū Dabī trasē. Tur Baumanis sākotnēji izcīnīja ceturto vietu, tomēr pēcāk saņēma desmit sekunžu sodu un atkrita uz piekto pozīciju. Tiesa, kopvērtējumā pēc pirmā posma viņš tāpat bija trešajā pozīcijā.

Savukārt pēc diviem posmiem kopvērtējumā līderis ar 56 punktiem ir Kevins Hansens, kuram ar 48 punktiem seko Grenholms, bet 38 punkti tagad ir pirmajā posmā neveiksmi cietušajam Timijam Hansenam. Tikmēr Baumanis ar 36 punktiem ir ceturtais, tuvākajiem sekotājiem esot priekšā par astoņiem punktiem.

Nākamais posms pēc divām nedēļām notiks Spā trasē Beļģijā.

Pasaules čempionāta rallijkrosā Barselonas posms

Fināls

V.SportistsValstsRezultāts
1.Timijs HansensZviedrija4:31.584
2.Kevins HansensZviedrija4:34.367
3.Andreass BakerūdsNorvēģija4:34.982
4.Niklass GrenholmsSomija4:35.685
5.Sirils ReimonsFrancija4:38.196
6.Jānis BaumanisLatvija4:39.095

1. pusfināls

V.SportistsValstsRezultāts
1.Timijs HansensZviedrija4:33.348
2.Niklass GrenholmsSomija4:35.486
3.Sirils ReimonsFrancija4:38.202
4.Timurs TimerzjanovsKrievija4:39.068
5.Gerlēns ŠišerīFrancija4:39.348
6.Gijoms de RidersBeļģija4:39.840

2. pusfināls

V.SportistsValstsRezultāts
1.Kevins HansensZviedrija4:33.161
2.Andreass BakerūdsNorvēģija4:35.686
3.Jānis BaumanisLatvija4:38.015
4.Liams DoransLielbritānija4:39.155
5.Timo ŠeidersVācija4:39.524
6.Kristians SāboUngārija4:45.966

Kopvērtējums pēc diviem posmiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Kevins HansensZviedrija56
2.Niklass GrenholmsSomija48
3.Timijs HansensZviedrija38
4.Jānis BaumanisLatvija36
5.Kristians SāboUngārija28
6.Timurs TimerzjanovsKrievija28
7.Timo ŠeidersVācija27
8.Andreass BakerūdsNorvēģija24

     [+] [-]

, 2019-04-28 23:09, pirms 5 gadiem
uzskatu ka komanda slikti taktiski nobrauca gan pusfinālā un arī finālā uz tā paša grābekļa.... pusfinālā noteikti būtu bijis drošāk otrajā aplī doties džokerī... knapi nospīdēja ka tika finālā!