Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''RallyX Nordic'' 4.posmā Baldiņam vēlreiz fināls, Nitišs aizcīnās līdz pusfinālam

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''RallyX Nordic'' 4.posmā Baldiņam vēlreiz fināls, Nitišs aizcīnās līdz pusfinālam
Foto: Ronalds Baldins RX

Zviedrijā, Holjes trasē, aizvadīts ''RallyX Nordic'' ceturtais posms. Tajā sesto vietu izcīnīja Ronalds Baldiņš, bet Reinis Nitišs šoreiz finālā neiekļuva.

Atgādināsim, ka trešajā posmā, kas notika tajā pašā trasē, kroskartu ieskaitē Ronalds Baldiņš izcīnīja otro vietu, bet Reinis Nitišs ieņēma ceturto vietu.

Sestdien pēc divām kvalifikācijas kārtām Nitišs bija ceturtais, bet Baldiņš – 13.vietā. ''Jāsaka godīgi, pagaidām īsti labi nav. No ritma izsita pirmās kvalifikācijas kļūda - apgriešanās, līdz ar to mazliet zuda pārliecība. Otrajā kvalifikācijā saķeršanās ar konkurentu startā, iespējams, nepareiza stratēģija džoker aplī, kas atspoguļojās rezultātā. Ir jāsavāc sevi, jo svētdien treniņa nav, uzreiz trešais kvalifikācijas brauciens,'' pēc sestdienas teica Ronalds Baldiņš.

Trešajā kvalifikācijā Reinis ieņēma septīto vietu, bet Ronalds palika devītais. Izšķirošajā kvalifikācijas kārtā Nitišam piektā vieta, bet Baldiņš vien 21.pozīcijā, jo, kā izrādās, mūsu sportists aizmirsa veikt džokera apli. ''4.kvalifikācijā savā iebraucienā izcēlu startu un pirmajā līkumā jau braucu pa priekšu, bet jau vēlāk - ļoti rupja kļūda no visas komandas, jo neizbraucu džokera apli. Taču caur adatas aci iekļuvām pusfinālā, kur starts no pēdējās rindas. Skaidrs ir viens, būs jāsapūš vaigi un jāriskē, lai tiktu finālā,” tā Baldiņš.

1. pusfinālā Reinis palika trešais, kas viņam liedza iekļūt finālā, kamēr Ronalds savā pusfināla braucienā palika otrais, kas deva iespēju startēt finālā. Finālā Baldiņš ar vēl vienu konkurentu jau pirmajā aplī devās džokerī, pēc kā viņš sacīkstes turpināja no piektās vietas. Vienu brīdi mūsu sportists jau bija ceturtais, bet pēdējā aplī, mēģinot apdzīt konkurentu, Baldiņš sagriezās un finišēja sestajā vietā!

Supercar klasē pēc četrām kvalifikācijām līderis bija Niklas Gronholms, kuram sekoja Johans Kristofersons un Antons Marklunds. Finālā aizraujošā cīņā uzvaru par mata tiesu svinēja Gronholms, kurš visu braucienu brauca pa priekšu. Otrais finišēja Kristofersons, kurš džokeri veica pirmajā aplī. Trešais – Freizers Makonels. Sestā vieta Andreasam Bakerudam, kurš startēja ar elektrisko ''Ford Fiesta ERX'' automašīnu, taču konkurēt ar pārējiem Supercar braucējiem šoreiz norvēģim nebija pa spēkam.

Kroskartu rezultāti ŠEIT.