Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Harviks lamā mehāniķus, bet izcīna uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Harviks lamā mehāniķus, bet izcīna uzvaru
Kevins Harviks (priekšplānā)
Foto: AFP/Scanpix

Pie savas šīssezonas pirmās uzvaras NASCAR "Nationwide" seriālā tika Kevins Harviks, kurš, neskatoties uz mehāniķu neoperatīvo darbu, tomēr spēja noturēties sacīkstes vadībā vairāk nekā 80 apļus un triumfēt "Sam's Town 300". Danikai Patrikai pirmais cēliens NASCAR sacīkstēs beidzās ar avāriju.

Kevinam Harvikam šīs sacīkstes izvērtās ļoti interesantas. Startējis no otrās vietas 33. mašīnas pilots sacīkšu laikā vadībā atradās 83 no 200 apļiem, taču savas komandas mehāniķu gausās darbības dēļ, zaudēja vairākas pozīcijas un divreiz viņam nācās mēģināt "izsisties" līdz līderpozīcijām atkal. Sacensību laikā Harviks, pa radiosakariem, mehāniķiem veltīja arī pāris asākus vārdus: "Pitleinā jūs izskataties kā bariņš idiotu!" Pēc finiša uzvarētājs jau bija mazliet mierīgāks, taču savu nepatiku pret komandas darbību pauda tāpat: "Protams, es biju nikns. Viņi ļoti labi zināja kādā es esmu situācijā un kas šādā situācijā tiek prasīts no viņiem. Taču nu tas jau ir nosēdies. Jau ilgu laiku atpakaļ es esmu sapratis, ka ārdīties var tikai īsu brīdi, pēc tam atkal ir braukšana."

Otro vietu sezonas trešajā "Nationwide Series" posmā izcīnīja Denijs Hamlins, bet trešais palika Karls Edvardss. "Pole position" ieguvējs Breds Keslovskis "Sam's Town 300" posmā ierindojās ceturtajā vietā.

Protams, atsevišķas pieminēšanas vērts ir arī Danikas Patrikas starts. Četrkārtējai IRL sezonas populārākajai braucējai debija NASCAR no sportiskā viedokļa neizdevās tik laba kā kāds, varbūt bija gaidījis, jo arī aizvadītajā naktī Patrika nespēja cīnīties par augstām vietām, jo iekļuva avārijā, saskrienoties ar Maiklu Makdovelu, kurš arī uzņēmās vainu par avārijas izraisīšanu.
Jāpiebilst, ka šis Danikai Patrikai bija pēdējais posms pirms četru mēnešu pauzes dēļ IRL čempionāta (atgādināsim, viņai vēl aizvien spēkā ir triju gadu līgums ar "Andretti Green Racing", kas startē "IndyCar" seriālā). Kāda Patrikai ir bijusi šī pirmā iepazīšanās ar NASCAR? Sportiskā ziņā – neveiksmīga, jo tika piedzīvotas divas avārijas un vairāku sodu dēļ izcīnīta vien viena 31. vieta. Savukārt mārketinga un PR ziņā projekts ir izdevies, jo Patrika ir cēlusi ne tikai savu popularitāti, bet arī visa NASCAR "Nationwide" seriāla atpazīstamību, jo, teiksim, viņas debijas posmā, Deitonā, "Nationwide Series" sacīkstes vēroja par 33% vairāk skatītāju nekā pirms gada un līdzīga tendence tika novērota arī otrajā posmā.

Atgādināsim, ka nākamais NASCAR "Nationwide Series" posms notiks 20. martā, kad piloti sacentīsies vienā no šaurākajām un interesantākajām NASCAR trasēm – Bristolē.

NASCAR "Sam's Town 300" rezultāti

VietaPilotsNr.MašīnaVietaPilotsNr.Mašīna
1.Kevin Harvick33Chevrolet6.Trevor Bayne99Toyota
2.Denny Hamlin20Toyota7.Justin Allgaier12Dodge
3.Carl Edwards60Ford8.Paul Menard98Ford
4.Brad Keselowski22Dodge9.Greg Biffle27Ford
5.Brian Vickers32Toyota10.Steve Wallace66Toyota

Savukārt aizvakar šajā pašā trasē, Lasvegasas motortrekā, risinājās "Sprint Cup" kvalifikācija pirms gaidāmā "Shelby American" posma. Tajā triumfēja Kurts Bušs, kurš aiz sevis atstāja tādus braucējus kā Džefs Gordons, Raiens Ņūmens, Deils Ernhards juniors un arī Kails Bušs.

NASCAR "Shelby American" posms norisināsies šovakar, sacensību sākums – 21:00 pēc Latvijas laika.

"Shelby American" kvalifikācijas rezultāti

VietaPilotsVietaPilotsVietaPilots
1.Kurt Busch8.Mark Martin15.Joe Nemechek
2.Jeff Gordon9.Tony Stewart16.Brad Keselowski
3.Ryan Newman10.Juan Pablo Montoya17.David Reutimann
4.Dale Earnhardt Jr.11.Matt Kenseth18.David Ragan
5.Kyle Busch12.Carl Edwards19.Kasey Kahne
6.Joey Logano13.Clint Bowyer20.Jimmie Johnson
7.Greg Biffle14.Sam Hornish Jr.21.Max Papis

Izmantotie resursi:
nascar.com
espn.go.com