Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi Latvijā – apvienotās motokrosa un endurokrosa sacensības

Andrejs Siliņš

Pirmo reizi Latvijā – apvienotās motokrosa un endurokrosa sacensības
Foto: www.endurosports.lv

31. oktobrī Tīnūžos, Ikšķiles novadā (~40 km no Rīgas) pirmo reizi Latvijā norisināsies apvienotās endurokrosa un motokrosa treniņsacensības. Sacensības paredz iespējas sportistiem vienā dienā startēt divu motosporta veidu braucienos - motokrosā paredzēti divi 10 minūšu iebraucieni, savukārt endurokrosā – stundu garš izturības brauciens.

Kā norāda viens no sacensību organizatoriem Artūrs Robežnieks, „šis Latvijas motosportam ir jauns sacensību modelis un arī jauns izaicinājums sportistiem.

Kā pirmie trasē dosies motokrosa pārtsavji, kuriem paredzēti divi iebraucieni. Starp motokrosa braucieniem plānots stundas garš endurokrosa izturības brauciens. Līdz ar to ikvienam sportistam pastāv iespēja piedalīties abu disciplīnu braucienos.

Turklāt, kā skaidro organizatori, trases atšķirsies - motokrosā būs vairāk lēcienu un tramplīnu.

Treniņsacensības ir vēsturisks notikums ne tikai motosporta vēsturē, bet arī Tīnūžu mototrasei, kur pirmo reizi notiks motokrosa sacensības.

Pateicoties Ogres profesionālās vidusskolas atbalstam, kas pārvalda Tīnūžos esošo mācību poligonu, nodrošināta iespēja izmantot un izveidot interesantu motosporta sacensību trasi, ko noteikti novērtēs motosporta entuziasti.

Treniņsacensību organizatori: biedrība „Sporta klubs L.R.K.” un biedrība „VV moto racing team”.

Plašāka informācija endurosports.lv