Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Gārdemaisters: "Man patīk braukt Latvijā"

Gārdemaisters: "Man patīk braukt Latvijā"
Tonijs Gārdemaisters rallijā "Latvija 2010"
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed.lv"

Pēc pirmajiem četriem rallija "Latvija 2010" posmiem portālam Sportacentrs.com izdevās aprunāties ar somu rallija zvaigzni Toniju Gārdemaisteru, kurš nelielajā sarunā stāstīja par Latvijas ralliju un saviem nākotnes plāniem.

''Pirmās dienas pirmais posms mums bija neveiksmīgs, jo mums uzreiz pēc starta pazuda aizmugurējās bremzes,'' iesāk somu pilots. ''Bija ļoti grūti braukt, tāpēc zaudējām daudz laika. Bet neko darīt, tāds ir rallijs. Šodien jau viss ir kārtībā. Šīs dienas pirmie ātrumposmi bija ļoti skaisti un ātri. Ar šo mašīnu pirms tam nebiju braucis, tāpēc rezultātu noteikti varētu vēl uzlabot. Šobrīd tiešām izbaudu šo ralliju, jo, kā jau teicu, otrais un trešais dops bija ļoti, ļoti skaists. Ceturtais dops vairs nebija tik labs, taču tik un tā kopvērtējumā saglabājam trešo vietu. Protams, gribētos pabraukt ātrāk, taču kopsummā esmu priecīgs, ka esmu priekšā vietējiem N4 pilotiem. Ja pirmajos trijos posmos braucu nedaudz piesardzīgāk, tad turpinājumā centīšos braukt tādā pašā tempā un, ja mašīna ļaus, tad kāpināšu tempu. Skatītāji? Jā, to šeit ir daudz. Dažās vietās viņi varbūt nav apmierināti ar mūsu braukšanu, bet kopā fanu ir daudz.''

''Vai vēl braukšu Latvijā? Grūti pateikt, bet man šeit patīk. Ja man būtu mana mašīna (''Ford Fiesta S2000''), tad nepārprotami cīņa par uzvaru būtu daudz sīvāka, bet šobrīd man tās mašīnas nav, tāpēc braucu ar šo ''Mitsubishi Evo IV''. Ja runājam par manu nākotni, tad gribētu turpināt braukt WRC rallijā, taču tas ir grūti, jo visas komandas prasa naudu. Nav viegli... Ceru, ka 2012. gadā WRC rallijā, kad ienāks jaunas komandas, man būs iespēja atgriezties pasaules rallijā, bet pagaidām ir ļoti grūti. Lai cerētu uz vietu kādā no WRC komandām, man jāturpina braukt rallijā un jākrāj pieredze, kas man var palīdzēt braukt vēl ātrāk. Neesmu jauns, bet neesmu arī vecs (pilotam ir 35 gadi) (smejas). Ceru, ka braukšu vismaz vēl sešus gadus,'' tā Gārdemaisters.

Atgādināsim, ka Tonijs Gārdemaisters ir rallija pilots, kurš savā karjerā ir paguvis izbraukt ar gandrīz visiem WRC klases automobiļiem, jo savulaik bijis ''Seat'', ''Mitsubishi'', ''Ford'', ''Škoda'' un ''Suzuki'' rūpnīcas komandu pilots. Viņa kontā ir starti arī ''Peugeot 206'' un ''307 WRC'' automobiļiem, kā arī ''Mitsubishi Lancer WRC'' (ar tādu automašīnu šobrīd brauc Vasaraudzis un Raimonds Kisiels). Kopā karjeras laikā soms ir piedalījies 108 WRC rallijos, sešas reizes kāpis uz goda pjedestāla, izcīnījis 15 uzvaras dažādos ātrumposmos, kā arī sakrājis 123 punktus.