Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Svētdien tiks dots starts "Rusas kausam" motokrosā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

28. septembrī, Dobeles rajona Bikstu pagastā ar „Rusas kausu” motokrosā beidzot oficiāli tiks atklāta moto trase „Aizupji”, kura moto entuziastiem vairākus gadus ir pazīstama ar nosaukumu Jaunpils trase.

Moto trase „Aizupji” patiesībā pastāv jau gadu desmitiem, bet vairāk tā tika izmantota kā treniņu vieta. Tautā šo vietu iesaukuši vienkārši par Jaunpils trasi, jo tā atrodas uz Tukuma un Dobeles rajona robežas (apmēram 2,5 km no Jaunpils centra), kuras vietā savulaik atradies kalns, kurš norakts un tā vietā palicis karjers ar motobraukšanai piemērotu reljefu. Vecākās paaudzes moto fani tur gonkojuši ar ižiem un čežām. Laikam ejot trase ir pilnveidota ar dažādiem tramplīniem, līkumiem un ātrumposmiem.

Šo izbijušo smilts/grants karjeru var uzskatīt par ideālu vietu gan motokrosam, gan tā skatītājiem, jo vieta ir ideāla ar to, ka apmēram 1,5 km garo trasi 3 ha platībā gandrīz simtprocentīgi var vērot kā amfiteātrī no jebkuras karjera malas. Otrkārt, pateicīgs ir grunts sastāvs - ir gan māls, gan mālsmilts un smilts.

Pie starta barjeras stāsies 65 cm3,85 cm3, 100cm3 Quad, 200 cm3 Quad, Dāmu, Veterānu, Iesācēju, Quad OPEN, Quad Iesācēju, AMX-1, AMX-2 un Inter OPEN klases.

Sacensību sākums plkst. 12.00.

Ieejas biļešu cenas:
- invalīdiem un bērniem līdz 10 g.v. bez maksas
- pensionāriem un jauniešiem līdz 16 g.v. Ls 1,-
- pārējiem Ls 2,-
- auto stāvlaukums pie trases Ls 1,50-

     [+] [-]

, 2008-09-28 21:52, pirms 16 gadiem
naudas kasana!25daliba+10ls par licenzi.tas nosit prieku!daudzi aizbrauca prom.vairak mani negaidiet sada veida sacensibas!