Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Vaiņodē noskaidroti labākie un uzstādīts jauns Latvijas rekords dragreisā

Jānis Celmiņš

Vaiņodē noskaidroti labākie un uzstādīts jauns Latvijas rekords dragreisā
Foto: Nauris Kruzkofs

24.jūlijā Liepājas rajona Vaiņodes lidlaukā norisinājās DC Racing Weekend- Drifts un Dragreiss. Sportisti un tuvākie līdzjutēji ieradās jau 24.jūlijā, kas bija oficiālā treniņu diena. Tehniskais parks ik pārdesmit minūtes papildinājās ar vien jaunu un jaunu dalībnieku auto. Piektdienā bija paredzētas pirmās kvalifikācijas, bet laikapstākļu dēļ, kuri piektdien nemaz nelutināja ne sportistus, ne organizatorus, jo lietus negrasījās rimties, kvalifikācijas tika pārceltas uz sestddienas rītu.

Sestdiena sākās ar treniņbraucieniem, kuriem sekoja kvalifikācijas Street klasei un Pro klasei. Latvijas Drifta kausā dalību ņēma 41 dalībnieks, paldies 5 Igaunijas sportistiem, kuri arī jau otro gadu bija ieradušies uz sacensībām Vaiņodē. Pēc kvalifikācijas tika noteikts, ka 16 dalībnieki tiek tālāk A finālā un 4 dalībnieki tiek tālāk B finālā. Street fināli bija ļoti interesanti un skatāmi, dūmi, azarts, tas viss bija. Un, protams, tad jau dienas otrajā pusē tika sagaidīts PRO klases fināls, liekas, ka tieši šīs tandēmu cīņas visi gaidīja visvairāk. PRO klasē kopā pietiekušies bija 11 dalībnieki, prieks , ka šoreiz dalību ņēma arī pagājušā gada LDČ dalībnieki Raivo Mužiks un Jānis Lamberts, kuri uz šo posmu beidzot bija pabeiguši savus auto. Tandēmi varēja sākties- spriedze, ātrums, emocijas, pārsteigumi u.t.t. Jau no pirmajiem tandēmiem bija jūtama tāda enerģija. Garas sānslīdes un minimāla distance, jūtams, katrs bija gatavs cīnīties līdz pēdējam. Un tad, cīņa par pirmo- otro vietu, Kristaps Blušs pret Jāni Eglīti, tandēmi, distances, ātrums un dūmi, cīņa patiešām bija spraiga.

Vaiņodes posms atkal lika mazliet pamainīties kopvērtējuma tabulai, kā rezultātā pēdējos posmos sagaidāma ļoti spraiga cīņas, punktu pārsvars starp dalībniekiem nav liels, tātad sagaidām vēl pārsteigumus, spraigas cīņas un azartiskus turpmākos posmus gan street gan pro ieskaitēs.

Pēc drifta apbalvošanas sākās dragreisa cīņas, sportisti bija beidzot sagaidījuši savu iespēju startēt, sacensības norisinājās 6 ieskaišu klasēs. Lielākais pārsteigums un ieguvums- Jauns Latvijas rekords 402m dragreisā, sportists Ilmārs Zausajevs sasniedza ātrumu 259 km/h un distanci veica 9,4 sekundēs. Latvijas dragreisa čempionāta 2.posma uzvarētāji.

Lielu paldies vēlamies pateikties skatītājiem, tiem, kuri bija gatavi mērot šādu ceļu un ierasties uz pasākumu, paldies tiem, kuri ir uzticīgi drifta fani, un, protams, visiem tuvākā reģiona iedzīvotājiem, paldies visiem sportistiem un viņu līdzbraucējiem par fantastisko un draudzīgo atmosfēru dalībnieku parkā, un, protams, ari par to, kā viens otram sportisti savā starpā izpalīdzēja. Sacensības izdevās, uzvarētājus esam noskaidrojuši, tagad gaidām nākamos posmus, 14.augusts EEDC, LDC( Pro) un All Star Race Biķernieku sporta kompleksā un 21. Augustā Latvijas Drifta Kausa( Street) 4.posms Biķerniekos, vēl nebijušā trasē.

  +6 [+] [-]

, 2010-07-27 15:54, pirms 14 gadiem
Dragreisa video lūdzu!

     [+] [-]

, 2010-07-27 17:46, pirms 14 gadiem
Dzerevņa rakstīja: Dragreisa video lūdzu!
+10

     [+] [-]

, 2010-07-27 17:57, pirms 14 gadiem