Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanis uzvar Kandavā

Jānis Celmiņš

Sestdien, 24 .jūlijā, Swedbank kartodromā Kandavā notika amatieru kartinga kustības Openkart Elites līgas 9.posms. Sacensības notika kopā ar Latvijas kartinga čempionāta 4.posmu treniņu dienas vakarā, līdz ar to dalībnieku pulkā bija ne tikai amatieri, bet arī vairāki esošie un bijušie kartingisti, piemēram, Mareks Štolcermanis, Kristians Audze, Kenets Hildebrands un Ranno Kallas. Sacīksti, startējot no pole position, uzvarēja Štolcermanis, bet ātrāko apli uzrādīja otrās vietas ieguvējs Juris Pavlovičs. Trešais finišēja Lauris Rozenvalds, savukārt komandu ieskaitē Kartingi.lv (Vīksne, Narvils, Lapiņš).

Brīdī, kad bija jāsākās treniņiem Kandavai pāri pārbrāzās tropisks musonu lietus un vējš, pēc kura tika pieņemts lēmums sacīkstē neizmantot otro trases saīsinājumu (slaidais līkums), kura iekšpusē ūdens bija pāri potītēm. Laikapstākļi sagādāja sacīksti žūstošā trasē, kas sevišķi izpaudās otrajā kvalifikācijas sesijā, kad trase manāmi žuva ar katru apli, līdz ar to priekšrocības bija tiem dalībniekiem, kas pirmajā kvalifikācijas sesijā bija ātrākie un otrajā sesijā startēja kā pēdējie. Īstu meistarību šādos apstākļos nodemonstrēja Mareks Štolcermanis, kurš pamanījās apli nobraukt 45 sekundēs, kamēr otrās starta vietas īpašnieks un pārejie konkurenti 47 sekundēs. Mareka pārsvars bija nedaudz vairāk kā viena sekunde.

Sacīkstē Štolcermanim cīņa bija tikai pāris pirmos apļus ar Lauri Rozenvaldu, bet pēc tam pamazām Mareks kāpināja savu pārsvaru līdz finišā tas sasniedza 3 sekundes, tomēr lieliskāko sniegumu sacīkstē demonstrēja Juris Pavlovičs, kurš spēja aizcīnīties līdz otrajai vietai un uzstādīt ātrāko apli sacīkstē, trešais finišēja Rozenvalds, bet iepriekšējo divu Kandavas sacīkšu uzvarētājs Daniels Mančinskis – ceturtais. Aiz viņa Dairis Vīksne, kurš finālā iekļuva, uzvarot B finālu.

B finālā tieši aiz Daira finišēja Ingus Grasmanis, bet trešais bija Aigars Tīdmanis, kurš savukārt bija ātrākais C finālā. C finālā aiz Tīdmaņa palika Dainis Rasa un Iveta Grandberga.

Komandām sīvā cīņā ar IZG Racing uzvarēja Kartingi.lv, kuras līderis šoreiz bija Dairis Vīksne. Kartingi.lv tā bija pirmā uzvara Elites līgā un viņi arī pārtrauca MBA Racing Team komandas trīs uzvaru sēriju, lai gan jāska, ka šoreiz MBA nebija pilnā sastāvā.

Kopvērtējumā atkal notikušas izmaiņas galvgalī. Sacīkstē nepiedalījās kopvērtējuma līderis Dāvis Tobiass, kurš sestdien cīnījās Biķernieku rallijkrosa trasē ar kroskartu, līdz ar to vadībā atkal izvirzījās Daniels Mančinskis, bet otrais ir Rozenvalds. Tobiass trešais, ceturto vietu saglabā Kirilovs.

Tagad Openkart Elites līga dosies savā vienīgajā izbraukumā ārpus Latvijas, proti, 7. un 8.augustā Tallinā notiks divas sacīkstes pēc kārtas – sestdien FK Keskus outdoor trasē, bet svētdien Triobet Kardikeskus indoor trasē. Pirms tam 29.jūlijā Kandavā notiks B līgas 10.posms. Būs tā pati konfigurācija, tikai pretējā virzienā.

Izmantotie resursi:
Biedrība „Kartinga attīstības centrs”
Uldis Galdiņš

     [+] [-]

, 2010-07-28 10:08, pirms 14 gadiem
Žēl ka krīze, tas ir viens no talantīgākajiem Latvijas autosportistiem, kuram ar 333 palīdzību izdevās nobraukt vēl Fiestas kausu un VLN Nordšleifē ar labiem rezultātiem. 2008 Dubajā uzvarēja 24 stundu sacīksti.