Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''Autocross Team Latvia'' Vācijā ar papildspēkiem

''Autocross Team Latvia'' Vācijā ar papildspēkiem
Jānis Bogdanovičs Bauskās posmā saņem
sitienu no Eiropas čempiona
Nerjusa Naujokaiša.
Foto: Zigismunds Zālmanis

Nedēļas nogalē Vācijā, Zēlovas trasē, notiks Eiropas autokrosa čempionāta ceturtais posms. Sacensībās startēs četri Latvijas sportisti: ''Autocross Team Latvia'' pamatsastāva braucēji Jānis Bogdanovičs, Jānis Boks, Aldis Zēbergs un Anatolijs Abramovs.

Eiropas autokrosa čempionāta Vācijas posmam jākalpo kā revanša sacīkstei pēc katastrofālās Bauskas sacensības, kurās Jāni Boku D-3A bagiju klasē vajāja neveiksmes un kļūdas braucienos, bet Jāņa Bogdanoviča D-1 klases ''Ford Focus'' piedzīvoja motora defektu, kas izpostīja tālāko sacensību.

''Protams, pēc Bauskas posma bija daudz pārdomu un analīzes par to, kas notika un kas radīja kļūdas manā braucienā,'' sacīja Jānis Boks. ''Joprojām neapstrīdu, ka lielāko daļu vainas par slikto rezultātu jāuzņemas man kā braucējam, bija arī dažas stratēģijas kļūdas. Taču no tām jāmācās. Grūti prognozēt, kāda būs Zēlovas sacensība, jo trasē startēšu pirmo reizi – iepriekšējās sezonās čempionāta kopvērtējuma sistēma ļāva šo sacīksti izlaist. Taču nezināmas trases mani nebiedē – pirms nepilna gada, debitējot Ungārijas trasē, izcīnīju Eiropas čempionāta posma uzvaru.''

''Motora defektu novērsām, darbojāmies pēc labākās sirdsapziņas,'' skaidro Jānis Bogdanovičs. ''Pēc kļūdām, kuras atklājās Lielbritānijā sagatavotajā motorā, šoreiz nolēmām motoru gatavot paši saviem spēkiem. Liekas, ka izdevās novērst problēmas, taču mana pieredze autosportā neļauj ar pārliecību apgalvot, ka tehnikas likstas ar to ir beigušās. Braukšu, cīnīšos par visaugstāko rezultātu, vienlaicīgi taupot mašīnu, jo jau nedēļu pēc Zēlovas posma seko piektā sezonas sacīkste Čehijā, Novapakas trasē.''

Eiropas autokrosa čempionāta Latvijas posmā Jānis Boks sasniedza sezonas sliktāko rezultātu – 16. vietu, bet Jānis Bogdanovičs D-1 klasē bija septītais. Šie rezultāti abus Jāņus katru savā klasē novirzīja uz septīto vietu kopvērtējumā – pirms māju sacīkstes latvieši bija savu klašu vadošajā sešniekā.

D-1 klasē Bauskā labāko rezultātu sasniedza Aldis Zēbergs, finišējot ceturtais. Arī viņš startēs Eiropas autokrosa čempionāta ceturtajā posmā. D-3A klasē labākais no Latvijas braucējiem Bauskā bija Anatolijs Abramovs, gūstot 11. vietu. Arī tukumnieks sezonu turpinās ar sacensību Vācijā. Zēberga un Abramova brauciens bija plānots jau iepriekš – abi dažādu apsvērumu dēļ nestartēja čempionāta pirmajos divos posmos, kas notika Portugālē, taču kopš sezonas sākuma gatavojās atlikušajai sezonai sākot ar Bauskas sacensībām.

Informācija par Latvijas sportistu sniegumu Eiropas autokrosa čempionāta ceturtajā posmā Vācijā, Zēlovas trasē: autocross.lv.

Eiropas autokrosa čempionāta kopvērtējums pirms 4. posma

D-1

D-3A

VietaBraucējsValsts un mašīnaPunkti
1. Nerjuss Naujokaitis (Lietuva; VW Polo) 49
2. Aleksandrs Kvašņins (Krievija; Renault Clio) 41
3. Tomašs Karai (Ungārija; Mitsubishi Lancer Evo6) 36
7.Jānis Bogdanovičs (Latvija; Ford Focus) 32
12. Aldis Zēbergs (Latvija; Toyota Corolla) 13

D-3

VietaBraucējsValsts un mašīnaPunkti
1. Ladislavs Hanāks (Čehija; Volkswagen) 60
2. Kristians Fraišlāds (Vācija; Buchl VW) 46
3. Ondžejs Muzils (Čehija; Suzuki Muby) 43
7. Jānis Boks(Latvija; F&S Honda) 24
17. Anatolijs Abramovs (Latvija; F&S Honda) 6
20. Juris Kuļikovskis(Latvija; Spitznagel Opel) 5
27. Guntis Kļaviņš (Latvija; Suzuki) 1

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

VietaBraucējsValsts un mašīnaPunkti
1. Petrs Tureks(Čehija;BMW) 54
2. Bernds Štūbe (Vācija; F&S Stubbe) 52
3. Jaroslavs Hošeks (Čehija; Audi A8) 42
19. Aleksejs Jaluņins (Latvija; Volkswagen) 4

     [+] [-]

, 2008-06-27 15:36, pirms 16 gadiem
Gan jav viss bus ok!!