Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

WRC vicečempions avarē ar jauno ''Toyota GR Yaris Rally1'' automašīnu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

WRC vicečempions avarē ar jauno ''Toyota GR Yaris Rally1'' automašīnu
Foto: Alex Begot

Neveiksmīgi testi Francijā noslēgušies šī gada WRC čempionam Elfinam Evansam, kurš trešdienas testos piedzīvoja avāriju, pēc kuras komanda paziņoja, ka tā pārtrauc testus.

Kā paziņojusi Toyota komanda, tad trešdien, Francijas asfalta testos, avāriju piedzīvojis 2021.gada WRC vicečempions Elfins Evans. Komanda ziņo, ka tā ir spiesta pārtraukt testus. Līdz ar to Sebastjanam Ožjē šajos testos neizdosies pirmo reizi izmēģināt jauno ''Toyota GR Yaris Rally1'' automašīnu. Tikmēr otrdien testus ar jauno auto aizvadīja Kalle Rovanpera.

Komanda atklāja, ka ne pilots, ne stūrmanis negadījumā necieta, taču avārijas rezultātā komanda nav spējusi salabot automašīnu, un tagad Ožjē testi, kas bija paredzēti ceturtdien, pārcelti uz vēlāku laiku. Atgādināsim, ka Ožjē, kurš nākamsezon plāno startēt atsevišķos WRC posmos, startēs 2022.gada Montekarlo WRC rallijā.

"Trešdienas testos tika piedzīvota avārija, tāpēc diemžēl Ožjē testus nāksies pārcelt," saka Toyota pārstāvis. "Mēs priecājāmies, ka avārijas rezultātā visas drošības sistēmas darbojās, kā tām vajadzētu, tāpēc šajā ziņā viss bija kārtībā. Diemžēl mēs uz vietas nevarējām salabot automašīnu ceturtdienas testiem, tāpēc esam sapakojušies un mūsu testa komanda dodas mājās.''

Pagaidām nav skaidrs, kad pirmos testus ar jauno auto aizvadīs Ožjē.

Evans testos: