Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Montoija izcīna "pole position" Ņūhempšīrā

Juris Miņins
Juris Miņins

Montoija izcīna "pole position" Ņūhempšīrā
Huans Pablo Montoija
Foto: AP/Scanpix

Kolumbiešu autosportists Huans Pablo Montoija aizvadīja lielisku NASCAR "Sprint Cup" kvalifikāciju Ņūhempšīras ovālā, izcīnot savu pirmo "pole position" šogad un trešo visā NASCAR braucēja karjerā.

Huans Pablo Montoija, kuram šī sezona kopumā nav apdevusies tāda, kādu no viņa gaidīja (un kādu vēlējās arī pats kolumbietis), tāpēc viņa uzvara Ņūhempšīras kvalifikācijā bija patīkams pārsteigums. Jāpiebilst, ka šī ir viņa jau otrā kvalifikācijas uzvara šajā ovālā un trešā visā karjerā, taču tagad Montoijam ir jādara viss, lai tiktu pie pirmās NASCAR "Sprint Cup" uzvaras ovālu trasēs, jo līdz šim vienīgo uzvaru seriālā Huans Pablo ir izcīnījis slēgtajā Sonomas trasē.

Pats braucējs pēc kvalifikācijas atzina, ka, viņaprāt, komanda ir visai tuvu tam, lai izcīnītu uzvaru un mēģinātu pacīnīties arī par čempionu titulu, taču tāpēc visiem, gan mehāniķiem, gan komandas vadītājiem, gan arī viņam pašam ir krietni "jāpieliek".

Rīt vakarā, pēc Latvijas laika, blakus Montoijam stāsies iepriekšējā posma kvalifikācijas uzvarētājs Keisijs Keins, bet aiz viņiem, otrajā rindā startēs Kurts Bušs un Marks Martins. Kopvērtējuma līderis Kevins Harviks kvalifikācijā ieņēma 24. pozīciju, bet viņa tuvākais sekotājs un pašreizējais čempions Džimijs Džonsons bija 10. ātrākais.

Jāpiebilst, ka šajā posmā nepiedalīsies abi divi eiropieši, kas pievienojās "Sprint Cup" sacīkstēm uz iepriekšējo posmu - Jans Magnusens un Matiass Ekstrēms. Taču, abi ir paziņojuši, ka vēlētos turpināt savus startus šādās sacīkstēs.

Savukārt šovakar norisināsies NASCAR "Nationwide Series" kārtējais posms. Posma kvalifikācija norisināsies 17:30 pēc Latvijas laika (līdz ar to starta kārtība vēl nav zināma), bet sacīkšu sākums paredzēts 22:30. Jāpiebilst, ka šis posms būs īpašs, jo seriālā atgriežas Danika Patrika, kura bija izlaidusi vairākus posmus, IndyCar čempionāta dēļ.

Atgādināsim, ka "Nationwide Series" kopvērtējuma vadībā atrodas Breds Keslovskis, viņam seko Karls Edvardss, kurš atpaliek 237 punktus, bet trešās vietas ieguvējs Džastins Algaiers atpaliek jau 415 punkuts, savukārt pārējo pilotu atpalicība ir lielāka kā 500 punkti.

Izmantotie resursi:
espn.go.com

  +5 [+] [-]

, 2010-06-26 13:52, pirms 14 gadiem
Malacis. Kādu laiciņu jau netika dzirdēts par šamo.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-06-26 16:30, pirms 14 gadiem
kaufis rakstīja: prieks. varbuut saaks veikties arii nascar.
Šosezon kā reiz viņam tikai sāka neveikties, līdz šim Montoija krāja pieredzi NASCAR "Sprint Cup" un pagājušsezon bija viens no kandidātiem uz čempiona titulu, aizvadīja vairākas tiešām labas sacīkstes.
Šogad viņu moka visādi tehniski defekti un avārijas, kurās šams tiek gan savas, gan arī ne savas vainas dēļ.

Tāpēc, drīzāk, Montoija beidzot sāk atgūt to līmeni, ko rādīja pirms gada.