Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lielajā Orientēšanās Braucienā uzvar Robaldi

Jānis Pārums

19. septembrī Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejā tika dots starts šogad jau sestajām autoorientieristu sacensībām – Lielajam Orientēšanās Braucienam. Ķerot, iespējams, pēdējās siltās un saulainas rudens brīvdienas aiz astes, sacensību dalībniekiem astoņās stundās bija jāatrod un jānofotografē Dienvidkurzemes nozīmīgākos un interesantākos apskates objektus.

Dalībnieku maršruts veda gan pa Oskara Kalpaka cīņu vietām, gan pa Zviedrijas karaļa Kārļa XII pēdām Dienvidkurzemē. Meklēta tika arī Kārļa XII aizmirstā naudas lāde Kuldīgā, Kaives senču ozols, kā arī pilis, upurakmeņi un muižas. Meklējamo objektu sarakstā tika iekļauti arī Zvārdes poligona apskates objekti – Zvārdes baznīcas drupas, Virsnieku kurgāns un sabombardētie Rīteļu kapi.

Papilduzdevumu tematika šoreiz bija "Lauki". Sacensību dalībniekiem bija jāpierāda, ka viņi prot ne tikai labi orientēties kartē, bet arī izslaukt gotiņu un pierunāt latvijas brūnaļu nofotografēties kopā ar sevi. Par vienu no grūtākajiem papilduzdevumiem dalībnieki atzina pīlādžu ķekara atrašanu, jo Dienvidkurzemē pīlādžogu tikpat kā nav.

Finišā Jaunpils pilī atgriezās gandrīz visas startējušās auto ekipāžas. Diemžēl, dažus pievīla tehnika, kā arī viena ekipāža bija spiesta izstāties no sacensībām vietējo iedzīvotāju neuzmanības dēļ uz ceļa. Pārējo finišējušo dalībnieku prieks par paveikto darbu un saņemto pozitīvo adrenalīna devu bija nolasāms no viņu sejām. Pēc finiša – garšīgas vakariņas Jaunpils pils krogā un mājupceļš.

Lielā Orientēšanās Brauciena 6.posma uzvarētāji:

1. Andris Robalds/ Ilze Robalde ar a/m VW Caravella;
2. Normunds Baltskars/Rihards Baltskars ar a/m Jeep Grand Cherokee;
3. Jānis Jēgers/Kaspars Nusbergs ar a/m Volvo V70.

Ja arī Tu gribi izmēģināt savus spēkus Lielajā Orientēšanās Braucienā, pieredzēt jaunas sajūtas, interesanti pavadīt brīvdienas, tad piesakies nākamajam braucienam, kurš notiks 7.novembrī Rīgas rajonā.

Visa informācija par Lielo Orientēšanās Braucienu, dalībnieku atsauksmes, kā arī reģistrēšanās pasākumam mūsu mājas lapā autofotoorientesanas.lv

     [+] [-]

, 2009-09-25 17:57, pirms 15 gadiem
Interesants pasākums, nemaz nezināju, ka pasaulē kaut kas tāds notiek

     [+] [-]

, 2009-09-25 18:14, pirms 15 gadiem
ļoooti labs pasakums, iesaku! pats piedalījos pirmo reizi, bet zinu, ka noteikti ta nebija pedeja!

mashinu gan drusku zhel bija! bet jasaka - iztureja godam!

     [+] [-]

, 2009-09-25 18:38, pirms 15 gadiem
pasākums zašibiss. šoreiz bija rekordliels dalībnieku skaits (70), tāpēc vēl jo lielāks prieks, ka ierindojāmies augstajā 8tajā vietā.

tiekamies nākamajos LOBos

     [+] [-]

, 2009-11-06 16:17, pirms 15 gadiem
Pasākums bija zajibisais!!!

     [+] [-]

, 2010-04-13 15:57, pirms 14 gadiem
viens jautajums, vai visur ir asfalts? vai ir vietas kuros jabrauc ar dzipu?