Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Caune: ''Diemžēl piešķirtais sods mūs atmeta tālu atpakaļ''

Caune: ''Diemžēl piešķirtais sods mūs atmeta tālu atpakaļ''
Foto: Nauris Brūniņš

No 20. līdz 22.februārim Karēlijā, Krievijā norisinājās pirmais FIA Pasaules kausa un Krievijas čempionāta posms rallijreidā “Northern Forest 2016”, kurā uz starta ar ''RE Autoclub'' automašīnu izgāja Tonijs Gardemeisters un Krišjānis Caune.

Jau ziņojām, ka uzvaru absolūtajā ieskaitē izcīnīja Tapio Lauronen pilotētā ekipāža, kura par 5 sekundēm apsteidza Latvijas autosportistu Māri Neikšānu, kurš FIA Pasaules rallijreida kausa izcīņas posmā ieguva pirmo vietu. Ātra bija arī Gardemeistera ekipāža.

Šī ekipāža pierādīja, ka ir ļoti ātra un spēj būt pirmajā trijniekā – pirmajā sacensību dienā 3.vieta, otrajā – 2.vieta. Prologā ekipāžu piemeklēja tehniskas problēmas ar transmisiju, taču “RE Autokluba” mehāniķi veiksmīgi to atrisināja, taču tas rezultējās ar 60 soda minūtēm, kas liedza ekipāžai turpināt kāpt uz pjedestāla, un kopvērtējumā iegūstot 12.vietu.

''Redzam, ka pasaulē esam 3.vietā, taču šīs ir tehniskas sacensības. Mums salūza transmisija un, šķita jau, ka sacensības ir beigušās. Pateicoties profesionālajai komandai, izdevās auto atgūt atpakaļ ierindā. Diemžēl piešķirtais sods atmeta mūs tālu atpakaļ. Pateicamies visiem par lielo atbalstu un līdzi jušanu, jo cīņa bija atbildīga un spraiga,'' tā Krišjānis Caune.

Informāciju sagatavoja:
Laura Freimane