Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pasaules RX čempionāta kalendārā tiek iekļauts posms ASV

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pasaules RX čempionāta kalendārā tiek iekļauts posms ASV
Jānis Baumanis
Foto: Neste Latvia RX / MVFoto

Nākamsezon Pasaules rallijkrosa čempionātā (Pasaules RX) būs par vienu jaunu posmu vairāk, jo no 29.-30.septembra rallijkrosa braucēji sacentīsies ASV, Teksasā.

Šosezon Pasaules RX braucēji ārpus Eiropas startē divos posmos - Kanādā un Dienvidāfrikā, taču pirmdien fiaworldrallycross.com ziņo, ka turpmākos piecus gadus Pasaules RX kalendārā būs posms ASV, Teksasā. Šajā trasē šobrīd norisinās gan F1 posms, gan MotoGP sacensības, taču jau tuvākajā laikā šajā trasē tiks būvēta arī rallijkrosa trase.

''Posms ASV bija mūsu redzeslokā kopš Pasaules RX čempionāta pirmsākumiem 2014.gadā. Taču mēs nolēmām pagaidīt, līdz būs īstais brīdis. Veicām pārrunas ar vairākām trasēm ASV, taču Teksasas posma vīzija sakrita ar mūsu redzējumu par Pasaules RX čempionātu. Esam pārliecināti, ka šis posms būs milzīgs panākums,'' saka Pasaules RX un IMG vadītājs Pols Belamijs.

Organizatori uzsver, ka ASV ir galvenā teritorija Pasaules RX komandām, ražotājiem un sponsoriem, tāpēc šis būs lielisks veids, kā sevi atrādīt. Arī trases organizatori atzina, ka ir priecīgi, ka Pasaules RX notiks viņu trasē.

Šogad Pasaules RX čempionātā atlicis vēl viens posms, kas jau pavisam drīz notiks Dienvidāfrikā.

Izmantotie resursi:
FIA World Rallycross Championship