Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latviešiem panākumi Krievijas enduro sacensībās

Andrejs Siliņš

Latviešiem panākumi Krievijas enduro sacensībās
Godalgoto trijnieks

11. un 12. oktobrī Krievijā, Tveras apgabalā norisinājās 2008. gada Krievijas sacensības enduro, kurās savus spēkus bija devušies pārbaudīt arī Latvijas braucēji Eduards Stefanovičs un Vilnis Jenčs, kuri 68 dalībnieku konkurencē izcīnīja attiecīgi 1. un 2. vietu.

Jau ierodoties sacensību vietā braucējiem bija acīmredzams, ka šīs sacensības nebūs tipisks Latvijas enduro posms. Sacensības norosinājās Krievijas lauku apvidū aptuveni 50 km. attālumā no Tveras pilsētas. Galvenokārt trases segumu sastādīja smags māls un pēc vietējo braucēju teiktā lietus šajā apkaimē bija lijis visu iepriekšējo mēnesi un turpinājās arī abās sacensību dienās, kas sagādāja problēmas ar riepu saķeri

Taču tas nesagādāja īpašas problēmas mūsu braucējiem, kuri uz kontrolpunktiem ieradās 30-40 min. pirms sava laika un Eduards Stefanovičs arī uzstādīja labākos ātrumposmu laikus abās dienās. Konkurenci mūsu sportistiem spēja sastādīt vien daži Krievijas labākie braucēji, no kuriem ātrākais ātrumposmā no Eduarda uzstādītā laika atpalika aptuveni 12 sekundes.

Kā atzina Latvijas sportisti, tik daudz ūdeņus un dubļus viņi sen nebija redzējuši. Trase bija 32 km. gara (netipiski īsa tā likās mūsu sportistiem), taču jau veicot pirmo apli sportisti saprata, ka ne velti aplis ir veidots tik īss, jo atšķirībā no Latvijas enduro, trasē nebija neviena ceļa kur nedaudz atpūsties – vieni grāvji un dubļi, kuru jāpieveic. Faktiski trase bija pielīdzināma 32 km. garam endurokrosa aplim.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-24 14:25, pirms 16 gadiem
Malači, krievus vinnēt vienmēr ir patīkami.

     [+] [-]

, 2008-10-24 20:04, pirms 16 gadiem
Nevis krievus ,bet visus