Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanim "Euro 4" sacīkšu kvalifikācijā 12. un septītā vieta

Juris Grīns
Juris Grīns

Štolcermanim "Euro 4" sacīkšu kvalifikācijā 12. un septītā vieta
Tomass Štolcermanis. Foto: ACI Sport

Itālijā, Mudžello trasē aizvadītas abas "Euro 4" čempionāta pirmā posma kvalifikācijas. Tomass Štolcermanis labāko rezultātu sasniedza otrajā sesijā, ieņemot septīto vietu.

Kamēr Itālijas F4 čempionātā ir pārtraukums, sācies tam radniecīgais "Euro 4" seriāls, kas sastāvēs no trim posmiem un notiks ar līdzvērtīgu tehniku un formātu. Šodien notika divas 15 minūšu kvalifikācijas, kam pēcpusdienā sekos pirmais finālbrauciens un vēl divas sacīkstes svētdien.

Pirmajā kvalifikācijā starp 27 braucējiem Štolcermanis ierindojās 12. pozīcijā, no kuras uzsāks šodienas sacīksti. Uzvarēja "US Racing" vienības braucējs Akšajs Bohra, kuram latviešu pilots piekāpās par 0.845 sekundēm. "Prema Racing" komanda "Euro 4" čempionāta otrajai sezonai pieteikusi tos pašus pilotus, kas brauc Itālijas "Formulā 4", ieskaitot Štolcermani.

Otrajā kvalifikācijā Tomasam jau septītais rezultāts, bet uzvarētājam Bohram zaudētas 0.596 sekundes. Pirmajā sesijā Štolcermaņa ātrākais aplis bija 1:48.486, bet otrajā - 1'47.829. Pirmajā kvalifikācijā viņš bija ceturtais starp debitantiem, bet otrajā kvalifikācijā jau otrais. Līdz ar to otro sacīksti sportists uzsāks no septītās pozīcijas, savukārt trešās sacīkstes starta kārtība tiks noteikta pēc braucēju otriem ātrākajiem apļiem kvalifikācijā.

Sacensības tiešraidēs būs vērojamas "Euro 4" oficiālajos "Youtube" un "Facebook" kanālos. Braucienu sākums šodien plkst. 17:30 pēc Latvijas laika, kā arī svētdien plkst 9:50 un 17:00.

Q1 rezultāti:

Q2 rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv