Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Esam uzlabojuši motociklu, lai starti izdotos labāki"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass: "Esam uzlabojuši motociklu, lai starti izdotos labāki"
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com

Izcīnījis otro vietu Latvijas MXGP posma kvalifikācijas sacensībās, Pauls Jonass atzinis, ka šonedēļ fiziski jūtas ļoti labi, turklāt "Husqvarna" motocikls ir uzlabots, kas ļauj ievērojami uzlabot startus.

Iepriekšējā posmā Trentino sportists mocījās ar vēdera problēmām, kas liedza sasniegt augstus rezultātus. Divu nedēļu laikā izdevies atgūt veselību, tāpat aizvadīti treniņi, kas ir ārkārtīgi svarīga nianse, ņemot vērā veselības likstas, kas braucēju ietekmējušas šajā gadā.

"Pēc Itālijas posma kādu nedēļu vēl pamocījos, nebija tās labākās sajūtas, bet tagad jau viss ir labi," pēc kvalifikācijas Ķegumā intervijā TV kanālam "Best4Sport" sacīja Pauls Jonass. "Jauda pašam vēl nav simtprocentīga, bet braucot sajūta bija laba, viss ir kārtībā. Pirms šī posma aizvadīju četrus treniņus, vienā no kuriem tikai testējām motociklu. Kopā tās bija kādas piecas, sešas stundas, kas šai sezonai, salīdzinoši, jau ir daudz."

Jonasam šis ir māju posms, un viņš atzīst, ka to var ļoti labi sajust, pateicoties līdzjutējiem.

"Jā, fani visu laiku nāk klāt, ir forši," atzīst sportists. "Protams, tas uzliek papildus atbildību, bet sajūtas ir labas."

Ķeguma trase sestdien bijusi ātrāka nekā braucējs prognozējis, taču šodien, līdz ar lietu, viss var pamainīties: "Ja godīgi, biju gaidījis, ka segums būs daudz mīkstāks, būs iebrauktas dziļas špūre, bet no rīta trase bija cieta un ātra, tikai uz kvalifikācijas braucienu palika irdenāka. Tomēr, tā kā svētdien sola lietu, domāju, ka arī būs dziļākas špūres un pavisam cita braukšana."

"Standing Construct Husqvarna Factory Racing" komandas pārstāvis brīvajā treniņā starp 23 braucējiem bija devītais ātrākais, bet kvalifikācijas treniņā sasniedza septīto labāko rezultātu. Jautāts, vai treniņā jau izdevās uzrādīt savu labāko veikumu, Jonass atzina, ka motocikls vēl nav bijis noregulēts.

"Pavisam noteikti nē, jo līdz galam vēl nebiju apmierināts ar motociklu," viņš skaidro. "Līdz kvalifikācijas treniņam samainījām amortizācijas regulējumu, un arī tad vēl mēģināju atrast perfekto balansu, bet uz kvalifikācijas sacīksti jau salikām optimālo regulējumu."

Kvalifikācijas sacensībās Jonasam padevās lielisks startā, kā rezultātā viņš tobrīd izrāvās trešajā pozīcijā. Braucējs skaidro iemeslu lieliskajam sākumam.

"Motociklam nedaudz bijām veikuši uzlabojumus tieši priekš starta," saka Jonass. "Redzēsim, kā ies svētdien, kad būs vēl divi starti. Bet motocikls tagad startiem saregulēts ļoti labi un ir tiešām jaudīgs, kas smilšu trasēs ļauj veikt labākus startus."

Kvalifikācijas sacīkšu startu izcēla Horhe Prado, bet Jonass ātri vien nokļuva otrajā vietā. Lai gan ar līderi pacīnīties neizdevās, arī aizmugurē braucošais pasaules čempionāta līderis Tims Gajsers latvietim klāt netika.

"Temps visā sacīkšu garumā noturējās diezgan līdzīgs, bet gribējās būt tuvāk Prado, vai vismaz ilgāk pasekot viņam, bet pēc trim, četriem apļiem jau nedaudz "piedzinās" rokas, tāpēc vairākus apļus sanāca nobraukt mierīgāk, kamēr atkal atradu ritmu," stāsta Pauls. "Sākumā varbūt nedaudz saforsēju, gribēju pārāk daudz, pārāk ātri ieiet līkumos. Bet uz beigām jau dabūju atpakaļ nepieciešamo ritmu un izjūtas."

MXGP klasē finālbraucienu sākums gaidāms šodien plkst. 14:15 un 17:10.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-24 09:33, pirms 2 gadiem
Malacis, ručku turēt atgrieztu līdz galam!

  -1 [+] [-]

, 2022-04-24 10:38, pirms 2 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Malacis, ručku turēt atgrieztu līdz galam!
Ručka? Roce! Ture! Tvere!

     [+] [-]

, 2022-04-24 14:00, pirms 2 gadiem
Kur gonku rāda?

     [+] [-]

, 2022-04-24 14:32, pirms 2 gadiem
serbs rakstīja: Kur gonku rāda?
TV3 Sport Open.

     [+] [-]

, 2022-04-24 15:13, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: TV3 Sport Open.
Paldies,atradu