Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Reinis Nitišs un Jānis Baumanis uzsāk starptautisko rallijkrosa sezonu

Reinis Nitišs un Jānis Baumanis uzsāk starptautisko rallijkrosa sezonu
Reiņa Nitiša jaunais auto
Foto: Olsbergs MSE

Nedēļas nogalē Portugālē, Montalegres trasē startē pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāts. SuperCar pasaules čempionātā uz starta stāsies Ford OlsbergsMSE komandas braucējs Reinis Nitišs, bet Super 1600 klases Eiropas čempionāta ieskaitē startēs Set Promotion pilots Jānis Baumanis.

Abu Latvijas sportistu uzdevums nedēļas nogalē būs cīņa par uzvaru katram savā ieskaitē. Ņemot vērā, ka pērn gan Nitišs, gan Baumanis prata gūt posmu uzvaras savos seriālos, vēlme pēc panākumiem ir pašsaprotama.

Reiņa Nitiša SuperCar klasē Portugāles posmam pieteikts 21 dalībnieks, no kuriem 18 ir visai sezonai pieteiktie čempionāta pastāvīgie braucēji, bet vēl trīs papildinās dalībnieku sarakstu kā individuāli braucēji – divi mājinieki un francūzis Žans Dibūrs. Uzvaras dalīšanas prognozes izteikt ļoti sarežģīti, jo pirmais posms allaž ir liela mīkla spēku samēru izprašanas ziņā. Vispārējais viedoklis paredz, ka šogad pasaules rallijkrosa čempionātā konkurence ir augusi, un viegli nebūs ne Reinim, ne arī pasaules čempionam Peteram Solbergam.

Arī Jāņa Baumaņa Super 1600 klasē 21 pieteikums. Šajā klasē Baumanis tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem uzvaras pretendentiem, tomēr kopumā arī šajā klasē čempiontitula pretendentu skaits ir palielinājies.
Portugālē Super 1600 klasē startēs pieci Baltijas sportisti – bez Jāņa arī igauņi Janno Ligurs, Andre Kurgs un Sīms Saluri, kā arī lietuvietis Ernests Staponkus. Ligurs un Staponkus ir pretendenti uz vietu fināla sešu labāko braucēju pulkā.

Trešā klase Portugāles posmā būs RX Lites monoklase, kurā desmit pieteikumu.

Montalegres nedēļas nogales plāns paredz, ka sestdien, 25. aprīlī tiks aizvadīti pirmie divi no četriem SuperCar kvalifikācijas braucieni un trīs Super 1600 klases priekšbraucieni. Svētdien atlikušās kvalifikācijas, pusfināli un fināli.

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

  +1 [+] [-]

, 2015-04-24 15:00, pirms 9 gadiem
Tv6 26.aprili tiesraide no 16:00 Ta ka 7dien atkal pilns ar sportu