Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''RE Autoclub'' ekipāža uzvar rallijreidā Krievijā un saņem negaidītu balvu

''RE Autoclub'' ekipāža uzvar rallijreidā Krievijā un saņem negaidītu balvu
Uzvarētāju ekipāža
Foto: RE Autoclub

No 20. līdz 22.februārim Karēlijā, Krievijā norisinājās pirmais FIA Pasaules kausa un Krievijas čempionāta posms rallijreidā “Northern Forest 2016”. Tajā ''RE Autoclub'' triumfēja un Tapio Lauronen pilotētā ekipāža ieguva pirmo vietu absolūtajā vērtējumā par 5 sekundēm apsteidzot Latvijas autosportistu Māri Neikšānu, kurš FIA Pasaules rallijreida kausa izcīņas posmā ieguva pirmo vietu.

Pirmajā sacensību dienā, 20 km garajā prologā Tapio Lauronen un Toni Lauronen no Somijas (Mitsubishi L2) pārsteidza visus un apmeta kūleni, taču tas netraucēja finišu sasniegt pirmajiem. Līdera pozīcijas Lauronen saglabāja un ieguva pirmo vietu absolūtajā vērtējumā rallijreidā “Northern Forest 2016”, saņemot ceļazīmi uz “Silk Way Rally 2016”, kas norisināsies no 8.-24.jūlijam maršrutā Maskava-Pekina.

''Esmu gandarīts, ka mūsu ekipāža ir parādījusi vislabāko sniegumu un absolūtajā vērtējumā ierindojusies pirmajā vietā. Liels pārsteigums bija piešķirtā ceļa zīme uz “Silk Way Rally 2016”. Tapio Lauronen ir apņēmies šo iespēju izmantot. Lai to veiksmīgi izdarītu, “RE Autoclub” komandu gaida atbildīgs uzdevums – uzlabot mašīnas tehnisko stāvokli, nomainot motoru un palielinot tā jaudu, kā arī piedalīties Krievijas čempionāta posmos Astrahaņas un Volgogradas apgabalos, lai testētu paveiktos uzlabojumus,” stāsta “RE Autoclub” direktors Roberts Elbakjans.

Pirmo trīs vietu ieguvēji absolūtajā vērtējumā:
1. Lauronen Tapio/Lauronen Toni (Mitsubishi) - 3:49:37
2. Neikšāns Māris/Nikolejevs Antons (Volkswagen) - 3:49:42 (+0:00:05)
3. Vasiļjevs Vladimirs/Žiļcovs Konstantīns (Mini) - 3:50:55 (+0:01:18)

RE Autoclub ekipāžām 1.un 2.vieta T2 klasē

T2 klasē pārliecinošu uzvaru ieguva Aleksandrs Terentjevs un Aleksejs Berkuts no Krievijas (Ford Raptor F150SVT), kurš gan pirmajā, gan otrajā sacensību dienā stabili brauca līdera pozīcijā. Taču pārliecinošu otro vietu ieguva Aleksandrs Terentjevs juniors un Aleksejs Beloborodovs no Krievijas (Toyota LC).

Svinīgajā atklāšanas ceremonijā Krievijas Autosporta federācija “RE Autoclub” pilotam pasniedza goda medaļu “Master of Sports” Aleksandram Terentjevam par izcilu sniegumu 2016.gada sacensībās “Africa Eco Race”. Atgādinām, ka sacensībās A.Terentjevs ieguva godpilno pirmo vietu T2 klasē.

Toni Gardemeisteram un Krišjānim Caunem ātruma rekords – 180km/h
Ātrākajam Pasaules rallijreida kausa izcīņas posmu pilotam no Somijas Toni Gardemeisteram par stūrmani izvēlējās Latvijas autosportistu Krišjānis Caune (Mitsubishi MPR 107). Šī ekipāža pierādīja, ka ir ļoti ātra un spēj būt pirmajā trijniekā – pirmajā sacensību dienā 3.vieta, otrajā – 2.vieta. Prologā ekipāžu piemeklēja tehniskas problēmas ar transmisiju, taču “RE Autokluba” mehāniķi veiksmīgi to atrisināja, taču tas rezultējās ar 60 soda minūtēm, kas liedza ekipāžai turpināt kāpt uz podiuma un kopvērtējumā iegūstot 12.vietu.

“RE Autoclub” otrā vieta komandu kopvērtējumā
Ekipāžas rādīja izcilu braukšanas meistarību un Latvijas autosporta komanda “RE Autoclub” ierindojās otrajā vietā aiz “GAZ reid sport”.

Šoreiz “RE Autoclub” ekipāžu – pagājušā gada Krievijas čempionāta 2.vietas ieguvējus - Jouni Ampuju un Markku Hurskainen (Mitsubishi MPR 112) piemeklēja neveiksme pirmajā sacensību dienā un dalība tālākajos sacensību posmos nebija iespējama, lai arī sākotnēji šī ekipāža bija ļoti ātra, apsteidzot pat Toni Gardemeister pilotēto ekipāžu.

Rallijreids “Northern Forest” ir vienīgais sniega un ledus klātais rallijreida posms FIA Pasaules kausa posmu sērijā. Tas ir iespaidīgākais un populārākais rallijreida posms Krievijā, kur 350 km gara trase ietver skaistākos, tai pat laikā -viltīgus Sanktpēterburgas reģionu līkumainos, sniegiem klātus meža ceļus.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Lorence