Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanis Mudžello trasē uzsāk dalību "Euro 4" čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Štolcermanis Mudžello trasē uzsāk dalību "Euro 4" čempionātā
Tomass Štolcermanis. Foto: ACI Sport

Šīs nedēļas nogalē Itālijā, Mudžello trasē norisināsies "Euro 4" formulu čempionāta pirmais posms, kurā startēs arī latviešu pilots Tomass Štolcermanis.

"Euro 4" čempionāts pirmo reizi tika rīkots pērn, kad pēdējā posmā Ugo Ugočukvu uzveica komandas biedru Džeimsu Vartonu un izcīnīja titulu, bet komandu ieskaitē triumfēja viņu pārstāvētā "Prema Racing" vienība.

Itālijas F4 radniecīgais čempionāts sastāvēs no trim posmiem un piloti startēs ar tādām pašām "Tatuus F4-T421" šasijām. Šonedēļ Mudžello notiekošajām sacīkstēm sekos posms 14. un 15. septembrī Austrijā, "Red Bull Ring" trasē, kā arī 5. un 6. oktobrī Itālijā, leģendārajā Moncā. Tāpat kā Itālijas F4 nedēļas nogalēs, arī šeit sestdienā risināsies pirmais brauciens, bet svētdienā notiks vēl divas sacīkstes.

"Prema Racing" komanda čempionātam pietikusi tos pašus pilotus, kas piedalās Itālijas F4 seriālā, tostarp Tomasu Štolcermani, kam šī ir pirmā sezona formulu kategorijā pēc kartinga. Viņa komandas biedri arī te būs Fredijs Sleiters, Alekss Pauvels, Kīns Nakamura-Berta, Dions Govda un Rašids Al Daheri. Kopumā pieteikti 23 braucēji no sešām komandām.

"Euro 4" nedēļas nogalēs būs divas 40 minūtes garas treniņbraucienu sesijas, kam sekos divas 15 minūtes garas kvalifikācijas, savukārt finālbraucienu garums būs 30 minūtes plus viens aplis. Pirmajā kvalifikācijā tiks noskaidrotas starta vietas pirmajam braucienam, otrajā kvalifikācijā - otrajam braucienam, savukārt trešās sacīkstes starta izkārtojums tiks noteikts pēc katra pilota otrā ātrākā apļa jebkurā no kvalifikācijas sesijām. Punkti tiks piešķirti pirmajiem desmit finišējušajiem pēc sistēmas 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1. Par pirmo starta vietu vai ātrāko apli sacīkstēs papildus punkti nepienāksies.

Piektdien jau notika abas brīvo treniņu sesijas, kurās Štolcermanis uzrādīja sesto un desmito ātrāko rezultātu. Ātrākais abas reizes bija "US Racing" vienības pārstāvis Akšajs Bohra.

Sacensības tiešraidēs būs vērojamas "Euro 4" oficiālajos "Youtube" un "Facebook" kanālos. Braucienu sākums sestdien plkst. 15:30 pēc Latvijas laika, kā arī svētdien plkst 7:50 un 15:00.

Mudžello trasē Štolcermanis jau aizvadīja Itālijas F4 čempionāta posmu, kur braucienos guva septīto un divas devītās vietas. Kopvērtējumā viņš pašlaik ir devītajā pozīcijā, bet debitantu ieskaitē ar trim uzvarām ieņem otro vietu.