Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas kartinga braucēji startē "Tillotson T4" Nāciju kausā Valensijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas kartinga braucēji startē "Tillotson T4" Nāciju kausā Valensijā
Foto: Vroomkart.com

Virkne latviešu esošo un bijušo kartinga braucēju šobrīd atrodas Valensijā, kur jau aizvada treniņus pirms Tillotson T4 Nāciju kausa. Turklāt ne tikai dalībnieku statusā, bet arī mehāniķu ampluā.

Latvijai paliela delegācija – Junioru ieskaitē Nāciju kausam pieteikts Daniels Pēteris Bērziņš (#219) un Kirils Dmitrijevs (#265), kopā 43 juniori. Senioros Andris Klincāns (#323), Elizabete Šulce (#325), Jānis Čudovs (#333), Dāvis Zalmans (#349) un Kristofers Caune (#352), kopā 65 dalībnieki. Savukārt Senior 165 ieskaitē Latviju pārstāvēs Ģirts Lapškalns (#411), Harijs Gladkins (#419) un pats Tillotson virzītājs Latvijā, kā arī 2007. gada Openkart vicečempions Rūdolfs Toms Bērziņš (#499) – kopā 35 "smagie" seniori.

Kopā Latviju pārstāvēs desmit braucēji, no tiem seši aktīvie vai bijušie "Openkart" īres kartingu čempionāta dalībnieki.

Mehāniķa un palīga statusā Čudovam asistē Edgars Sproģis, Lapškalnam - Rūdolfs Šmits, bet Zalmanam viņa brālis Mārtiņš, kurš šobrīd ir "Mercedes" F1 komandas reliability engineer, bet iepriekš strādājis arī "Williams" komandā. Kur vēl labāku mehāniķi!

Dalībnieku saraksts: https://tillotson.ie/events/t4-nati...

Šodien, 22. septembrī, notiek treniņi, rīt jau kvalifikācijas hīti, bet galvenie notikumi svētdien.

Sacensību programma: https://tillotson.ie/events/t4-nati...

Par Latvijas čempionu šajā kategorijā pirms nedēļas kļuva trīskārtējais "Openkart" vicečempions Dāvis Zalmans, par septiņiem punktiem pārspējot citu vēl pavisam nesen vienu no "Openkart" līderiem – Jāni Čudovu. Kristofers Caune finišēja kopvērtējumā piektais, Elizabete Šulce bija labākā no dāmām devītajā vietā, ar augšupejošu rezultātu līkni sezonas laikā izcēlās Iveta Akmeņkalne.

T4 seriāla kopvērtējums: 2022. Tillotson racing T4 race

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības