Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas komanda no Krievijas čempionāta rallijreidā atgriežas ar izciliem rezultātiem

Latvijas komanda no Krievijas čempionāta rallijreidā atgriežas ar izciliem rezultātiem
FOTO: Den Bushkovsky

No 18. līdz 20. septembrim norisinājās Krievijas čempionāta sestā - fināla posma sacensības rallijreidā "Varenā stepe-Don”, kurā Latvijas komandas ekipāžas ieguva zeltu, bronzu, sudrabu, kā arī komandas kopvērtējumā „RE Autoclub” ieguva pirmo vietu.

Krievijas čempionātā „RE Autoclub” komandu kopvērtējumā iegūst 1.vietu
Šīs bija īpaši nozīmīgas sacensības ne tikai individuālajam vērtējumam, bet arī komandu kopvērtējumam. Tajā sīvā konkurencē cīnījās 5 autosporta komandas. Un labākās komandas titulu un pirmo vietu ne tikai 6.posma sacensībās, bet arī Krievijas čempionātā ieguva Latvijas autosporta komanda „RE Autoclub”!

''''RE Autroclub” ir sevi pierādījis kā profesionālu starptautisku autosporta komandu. Esmu priecīgs, ka komanda aug un tajā pievienojas jauni, mērķtiecīgi, profesionāli braucēji no Krievijas un arī Somijas,” atzīst Roberts Elbakjans, „RE Autoclub” direktors.

Absolūtajā vērtējumā J.Ampuja un M.Hurskainen ieņem 2.vietu
Pirms fināla posma sacensībām par Krievijas čempiona titulu cīnījās 3 ekipāžas ar līdzīgu rezultātu, tai skaitā Jouni Ampuja un Markku Hurskainen, kuri bija ierindojušies pirmajā vietā. Pirmais ātrumposms bija īpaši svarīgs, jo bija 280 km garš, kas ir puse no kopējā ātrumposmu garuma. J.Ampuja un M.Hurskainen startēja kā pirmie, taču finišā ieradās otrie un noturējās visus ātrumposmus aiz spēcīgās komandas „PEK” - Jevgēnija Firsova un Vadima Filatova (Toyota Hilux).

Stāsta J.Ampuja: „Šis ir grūts un izaicinājumiem bagāts sporta veids, taču šī ir mūsu pirmā reize, kad piedalāmies Krievijas čempionātā un domāju, ka 2.vieta ir ļoti labs rezultāts! Zināju, ka mums ir jāizdara maksimums, taču sīkas tehniskas ķibeles ar mašīnu mums neļāva apsteigt spēcīgos konkurentus. Esam iemācījušies ļoti daudz Krievijas rallijreidā un esam spēcīgāki nekā iepriekš, tā kā esam gatavi cīņai nākamgad!”

T3 klasē pirmā vieta
6.posma sacensībās Marija Oparina un Sergejs Lebedevs (Polris RZR 1000) izcīna pirmo vietu T3 klasē!
„Šīs sacensības bija liels izaicinājums man, jo bija cīņa pašai ar sevi, bet es tam biju gatava. Visu sacensību laiku es domāju par saviem sāncenšiem, bet mēs viņus apsteidzām un man ir liels prieks par to! Lai arī otrajā sacensību dienā es saslimu, tomēr viss noritēja kā plānots un saglabāju izcīnīto pirmo vietu! Man ir ļoti laba sadarbība ar stūrmani S.Lebedevu un tādēļ nešaubos, ka esam ieguvuši augstāko vietu savā klasē,” pieredzē dalās M. Oparina.

R klasē 3.vieta
Talantīgais Ivans Sidoroks un Sergejs Dodonovs (Mitsubishi MPR 98) rallijreidā startē tikai otro reizi un īpaši sīvā 11 ekipāžu konkurencē ieguva trešo vietu R klasē. ''Šīs bija tikai otrās sacensības rallijreidā, bet noteikti ne pēdējās! Mums jau ir plāni nākamā gada čempionātam, taču pirms tam noteikti būs jāveic vairāki testa braucieni Latvijā, Somijā un Krievijā,” atzīst I.Sidoroks.

Aleksandrs Kolembets un Igors Petenko (Toyota Land Cruiser 200) ieguva 4.vietu T2 klasē.

Trīs dienu sacensības rallijreidā norisinājās Volgogradas apgabalā, Krievijā, kur dalībniekiem bija jārāda sava profesionalitāte, šķērsojot stepes, smilšu kāpas, mežus un laukus. Sacensību dalībnieki atzīst, ka trase bija interesanta un pārsteigumiem pilna. Kopējais trases garums sasniedza 800km, tai skaitā 3 ātrumposmi - 580km.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Lorence