Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autosporta Akadēmijas jauniešiem pēdējās ieskaites sacensības pirms fināla

Autosporta Akadēmijas jauniešiem pēdējās ieskaites sacensības pirms fināla
Valts Zvaigzne/Mārtiņš Ozoliņš
Foto: www.go4speed.lv

Trīs nedēļas palikušas līdz brīdim, kad uzzināsim 2011. gada OKartes Autosporta Akadēmijas galvenās balvas ieguvēju – sportistu, kurš tiks pie pilnībā apmaksāta starta Latvijas rallija čempionātā ar ''Ford Fiesta R2'' automašīnu.

Saskaņā ar OKartes Autosporta Akadēmijas nolikumu, sportistiem ir jāpierāda sevi divās speciāli rīkotajās atlases sacensībās, kā arī sekmīgi jāstartē sevis izvēlētajās disciplīnās. Visa gada garumā OKartes Autosporta Akadēmijas jaunieši ir piedalījušies gandrīz 50 dažādās sacīkstēs, un pēdējās no žūrijas vērtētajām sacensībām notiks jau šajā nedēļas nogalē Kuldīgā un Jūrmalā – rallijs „Latvija”. Uz sacensību starta izies arī vairāki OKartes Autosporta Akadēmijas projekta dalībnieki – Valts Zvaigzne, Ralfs Sirmacis, Mārcis Ķenavs un Gints Bremze. Viņi visi centīsies iekļūt finālsacensībās, kas risināsies 15. oktobrī Biķernieku trasē.

Pēc rallija „Latvija” kopā sanāks žūrija, kura izvērtēs visu jauniešu sportiskos rezultātus, kā arī mediju prasmes. Pēc šiem kritērijiem žūrija, kuras sastāvā ir Latvijas Automobiļu federācijas prezidents Jānis Naglis, 13-kārtējais Latvijas čempions autorallijā Ivars Caune, Latvijas Mobilais Telefons prezidents Juris Binde un OKartes Autosporta Akadēmijas vadītājs Dainars Dambergs, noteiks deviņus labākos, kuri startēs finālā Biķernieku trasē. Deviņu finālistu vārdi tiks nosaukti 5. oktobrī, bet līdz pat 10. oktobrim turpināsies balsošana mājas lapā Autosporta Akadēmija ­ Sākums Šīs balsošanas uzvarētājs kļūs par desmito finālistu.

Lielajā finālā sportistiem būs jāpiedalās ar savām sporta automašīnām. Labākie no labākajiem satiksies superfinālā, braucot ar vienādām automašīnām. No superfināla dalībniekiem žūrija izvēlēsies labāko, kurš tiks pie galvenās balvas. Otrā un trešā vieta tiks pie daļēji apmaksāta starta ar ''Ford Fiesta R2 2012''. gada Latvijas rallija čempionātā.

''Visu vasaru jaunie autosportisti ir sacentušies un pierādījuši sevi. Taču tikai viens tiks pie galvenās balvas,” stāsta OKartes Autosporta Akadēmijas vadītājs Dainars Dambergs. ''Pēc aizvadītajām sacīkstēm un atlases mačiem esam sapratuši, ka Latvijā tiešām aug lieliska jaunā autosporta paaudze, un pašiem labākajiem mēs vēlamies nodrošināt finansējumu, lai viņi pēc kāda laika varētu startēt autorallija virsotnē – pasaules čempionātā! Nākamgad uz starta Latvijas čempionātā stāsies vairākas ''Ford Fiesta R2'' automašīnas, turklāt daudzi sportisti startēs zem OKartes Autosporta Akadēmijas karoga. Viņi visi ar vienādām mašīnām cīnīsies par iespēju jau tuvākajā nākotnē startēt pasaules rallija čempionātā WRC Academy klasē!”

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Dzenītis, ''OKartes Autosporta Akadēmijas” preses sekretārs

     [+] [-]

, 2011-09-23 10:06, pirms 13 gadiem
Vēlme " nodrošināt finansējumu" ir dzirdēts M.štolcermaņa, H.Šlēgelmilha K. štālas, K. Mētera A.Zēgerga un virkne citu sportistu atbalstam, nesanāca, varbūt šoreiz sanāks...........