Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvieši saglabā līderpozīcijas

Andrejs Siliņš

Latvieši saglabā līderpozīcijas
Jānis Vinters
Foto: Andis Eglītis (AutoEuro)

Nedēļas nogalē Igaunijā, Hāpsalā norisinājās Baltijas čempionāta endurokrosā pirmspēdējais sacensību posms. Kā ierasts, Igaunijā kupla skaitā sacensībās piedalās Somijas braucēji, sevišķi liels sportistu skaits no Igaunijas un Somijas bija kvadraciklu klasēs.

Atšķirībā no citiem Baltijas čempionāta posmiem, šoreiz visām solo klasēm trasē nācās braukt divas stundas, izņemot kvadraciklu klases, kas brauca vienu stundu.

Kā atzina vairums sportistu, trasei ir ļoti specifisks segums, akmeņaina un ātra trase, kas daudziem Latvijas sportistiem ir neierasta braukšanas vide.

Sestdien kā pirmie sacensībās uz startu devās kvadraciklu klases pārstāvji. Šoreiz gan kaimiņu braucēj izrādījās spēcīgāki - godalgotās vietas Igaunijas un Somijas pārstāvjiem.

Jau pirmajā aplī tehniskas ķibeles piemeklēja vienu no vadošajiem Latvijas kvadraciklu klases sportistiem Matīsu Ceru, kas vēl īsti nesācis sacensības, no brauciena izstājās. No Latvija sportistiem kvadracikli klasē devītajā vietā ierindojās Arnis Pūle, desmitajā vietā – Agris Neija. Kvadracikli standart klasē 4. vieta Raimondam Zalkovskim.

Sekmīgāks kopvērtējums Baltijas posmā Latvijas pārstāvjiem solo klasēs. Trases labāko apļa laiku uzrādīja Latvijas sportistus Jānis Vinters, kas attiesīgi E3 klasē izcīnīja godpilno pirmo vietu. E1 klasē labs sniegums Latvijas pārstāvim Madaram Pureklim. E2 klasē šajā posmā pirmo vietu izcīnīja igaunis Reio Engmans, savukārt, otrajā vietā Latvijas sportists Lauris Ermanis. Latvijas čempionāta E2 klases līderis Eduards Stefanovičs sājā posmā ierindojās piektajā vietā. Senioru klasē arī Baltijā nemainīgs šis klases līderis Artūrs Robežnieks, otrajā vietā Ivars Telle un trešais arī Latvijas pārstāvis Pēteris Sliede.

Noslēdzošais Baltijas čempionāta posms norisināsies 2008. gada 4. oktobrī Igaunijā, Paikusē.

Baltijas čempionāta endurokrosā Hāpsalas posma rezultāti
mylaps.com: MyLaps.com || Race and practice results powered...

  +1 [+] [-]

, 2008-09-22 14:31, pirms 16 gadiem
Jaapiebilst ka mini MX klasee 2. vietu izciiniija Raivis Levans.