Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Sesks: “Nav teorētisko atrunu, – kā mēs brauksim, tāds arī būs rezultāts”

Sportacentrs

Mārtiņš Sesks: “Nav teorētisko atrunu, – kā mēs brauksim, tāds arī būs rezultāts”
Mārtiņš Sesks. Foto: FLAT-OUT Media Agency

Eiropas čempionāta posms rallijā notiks jau no 1. līdz 3. jūlijam Talsos un Liepājā. “Radio SWH” raidījumā “Vakara sporta stunda” pie Anatolija Kreipāna un Edgara Barbaka viesojās rallists Mārtiņš Sesks, kurš piedalīsies sacensībās ar jaunu un konkurētspējīgāku mašīnu, kā arī “Tet Rally Liepāja” preses sekretārs Jānis Unbedahts, kurš gaidāmās sacensības dēvē par īstenu piedzīvojumu skatītājiem.

Taujāts par jauno auto, rallists Sesks stāsta, ka šī mašīna pēc rallija piramīdas pieder pie otrās klases. Ar pirmo klasi brauc pasaules čempionāta augstākajā klasē. “Viens pakāpiens līdz WRC automašīnām. Šis ir tas auto, ar ko mēs esam atraduši iespēju startēt Liepājas rallijā, kas ir Eiropas čempionātā pati konkurētspējīgākā mašīna,” atklāj braucējs, “Šo gadu iesākām ar nedaudz citu nosaukumu, nevis “Rally 2 EVO”, bet “Rally 2 KIT”, kas bija par vismaz 30 zirgspēkiem mazjaudīgāka, nedaudz citā kategorijā. Tomēr šis auto, ar ko mēs brauksim Liepājā, ir pats stiprākais, ar ko var startēt.”

“Mēs būsim absolūtajā vērtējumā. Šis mums ir tāds kontroldarbs. Nav tādu teorētisko atrunu, – kā mēs brauksim, tāds arī būs rezultāts,” tā Sesks. Iepriekš ar jaudīgo mašīnu viņš braucis divus rallijus: “Tas liekas nesen, bet bija 2019. gadā, kad arī startējām Liepājas Eiropas čempionāta posmā, kur mēs bijām absolūti trešie. Arī esam braukuši Eiropas čempionāta Romas rallijā. Šāda tāda pieredze ir. Nav tā, ka pilnīgi balta lapa, bet, protams, tehniski mainās.”

Savukārt Unbedahts atklāj, ka praktiski visi rallija posma organizatoriskie darbi ir paveikti un skatītājus gaida vesels dienas piedzīvojums. “Vairāku ātrumposmu norise dienas laikā, dažādas atrašanās vietas ir saistītas ar lielo plānošanu un braukšanu, darbošanos, kas arī ir tas piedzīvojums,” viņš stāsta, “Rallija kopējā distance ir 188 kilometri, kas Mārtiņam būs jāizbrauc no starta līdz finišam. Skaidrs, ka tik daudz neviens skatītājs nevarēs redzēt – tā nav basketbola spēle divas stundas, un tas ir beidzies. Tas faktiski visu dienu notiek, un tur tas piedzīvojums arī veidojās.”