Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Laipniekam lietus netraucē uzvarēt "Openkart" posmā Jelgavā

Juris Grīns
Juris Grīns

Laipniekam lietus netraucē uzvarēt "Openkart" posmā Jelgavā
Foto: Openkart.lv

Ar Andreja Laipnieka (Movers.lv) sezonas trešo uzvaru otrdien, 21. maijā, noslēdzās Openkart amatieru kartinga kustības 2024. gada čemionāta piektais posms.

Otrais finišā Kandavas posma uzvarētājs Dāvis Zalmans (Movers.lv), bet pirmo reizi uz pjedestāla šosezon un otro karjerā Ričards Alekss Švaglis (White Digital) trešajā vietā.

Esot Rīgā nekas neliecināja, ka Jelgavā šī izvērsīsies par slapjo lietus sacīksti, trasei trāpoties negaisu zonas ziemeļu malā. Visi seši treniņi risinājās sausā trasē, bet tieši brīdī, kad tie beidzās, sāka līt. To neviens nebija gaidījis un mazāk pieredzējušiem dalībniekiem tas bija īsts pārbaudījums. Kvalifikācijas braucienu noslēgumā lietus mitējās, bet vakarpusē bez spilgtas saules un stipra vēja trase palika slapja līdz pat pēdējam finālbraucienu aplim.

Komandām kārtējā uzvara "Movers.lv" (Laipnieks, Zalmans, Ritums), otrie "White Digital" (Švaglis, Cīrulis, Valujevs), bet trešie "Pirmie" (Sproģis, Caune). izaicinājuma kausā trešā uzvara Švaglim, otrais Andris Lielgalvis (XL Rīga), bet trešais Orestas Burgaila. Debitantiem otrā uzvara pēc kārtas Nikam Vucānam (N&N), aiz viņa Laimonas Skrodenis un Edgars SIlanžs. 95+ ceturtā uzvara Andrim Lielgalvim, otrais Nils Kūla (Jaunā Strāva), bet trešais Silanžs. Junioriem sezonas otrā uzvara Burgailam, Edgars Lielgalvis (XL Rīga), bet trešais Matīss Apsīts (Junior Racing). Šoreiz nepiedalījās neviena dāma, līdz ar to šī ieskaite palika bez pjedestāla.

Nākamais, sestais posms, iesāks vasaras sezonu - 2. jūnijs Kandavas kartodromā.

5. posma rezultāti: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības