Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Vecvagara atgriešanās rallijā - 2. vieta uz 3,5 riteņiem

Andrejs Siliņš

Rallijā “Talsi 2008”, kas notika 17. un 18. maijā, rallija komandas “Mūsa Motors Rīga” sastāvā notika iepriekš neparedzētas izmaiņas – pie komandas N3 klases “Renault Clio Sport” stūres sēdās rallija pilots Gatis Vecvagars, kas tam bija gan atgriešanās rallijā, gan N3 klasē, kurā viņš pēdējo reizi startēja 2003. gadā.

Gata Vecvagara atgriešanās noritēja daudz labāk nekā iepriekš bija paredzēts – viņš ar stūrmani Aināru Kalniņu un “Renault Clio Sport” sporta automašīnu jau pirmajā ātrumposmā uzrādīja otro labāko laiku N3 klasē un savas pozīcijas noturēja līdz pilsētas ātrumposmam, kurā ekipāža piekāpās citam N3 klases pilotam Uldim Briedim, pirmo sacensību dienu noslēdzot 3. vietā N3 klases kopvērtējumā.

Otrajā dienā, neskatoties uz smagajiem apstākļiem, kurus izsauca salijušie ceļi, “Mūsa Motors Rīga” ekipāža centās atgūt zaudēto. Lai arī tas sākotnēji izskatījās teju vai neiespējami, jo Uldis Briedis, lai arī bija nedaudz lēnāks, prasmīgi spēja noturēt savas pozīcijas, un uz papēžiem sāka mīt vel viens konkurents - Mārtiņš Meldrājs, “Mūsa Motors Rīga” ekipāža apzinājās, ka ir pietiekami pieredzējusi, lai nemestu plinti krūmos un cīnītos līdz galam, jo rallijs “Talsi” sen ir saņēmis izturības rallija slavu.

Sekojošajos ātrumposmos noritēja sīva cīņa par vietu sadalījumu uz goda pjedestāla starp jau minētajiem trīs rallija pilotiem, jo tehniska defekta dēļ no sacensībām izstājās līderis Dans Leščs. Visi zināja, ka šīs cīņas rezultāts ir neprognozējams, jo rallija priekšpēdējais ātrumposms “Sārcene”, kura garums pārsniedz 33 km, solīja ieviest lielas izmaiņas. Uz šīm izmaiņām cerēja arī Gatis Vecvagars un Ainārs Kalniņš, kuri paļāvās uz savu pieredzi un izturību. Taču liktenis vislielākās izmaiņas piespēlēja tieši “Mūsa Motors Rīga” ekipāžai – aptuveni “Sārcenes” ātrumposma desmitajā kilometrā tās “Renault Clio Sport” automobili skāra aizmugurējās piekares defekts, kas “no spēles izslēdza” vienu riteni, liekot sacensību turpināt uz trīs riteņiem.

“Kad pēc garā ātrumposma pirmās trešdaļas gadījās ķibele ar kreiso aizmugurējo riteni, mums nenāca prātā doma sacensības pamest, bija skaidrs, ka iesim līdz galam,” tā brīža ekipāžas nostāju atceras Ainārs Kalniņš.

Šis lēmums pilnībā sevi attaisnoja – Gatis Vecvagars un Ainārs Kalniņš, neskatoties uz tehniskajām problēmām, garā ātrumposma finišu sasniedza kā otrā ātrākā N3 klases ekipāža, Uldim Briedim zaudējot tikai 0,49 sekundes un saglabājot otro vietu kopvērtējumā. Šo vietu sadalījumu nespēja mainīt arī pēdējais ātrumposms paralēlajā rallija trasē “CVS”, ko “Mūsa Motors Rīga” ekipāža arī veica uz trīs riteņiem. Tādējādi Gatis Vecvagars un Ainārs Kalniņš rallija finišu sasniedza 2. vietā N3 klases kopvērtējumā, uzvarētājam Uldim Briedim zaudējot 11,75 sekundes.

“2. vieta uz 3,5 riteņiem – tas ir labs rādītājs!” ir pārliecināts “Mūsa Motors Rīga” ekipāžas jaunais pilots Gatis Vecvagars.

Spriežot pēc rallija “Talsi 2008” rezultātiem, rallija komandas “Mūsa Motors Rīga” ideja pieaicināt labi pazīstamo pilotu Gati Vecvagaru, kurš savulaik lielākos laurus plūcis, tieši viena tilta piedziņas automašīnu konkurencē, ir pilnībā attaisnojusies, un turpmāk ar šo ekipāžu N3 klasē nāksies rēķināties.

Informāciju sagatavoja
Mūsa Motors Rīga