Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Peters Solbergs šogad startēs Eiropas rallijkrosa čempionātā

Peters Solbergs šogad startēs Eiropas rallijkrosa čempionātā
Peters Solbergs un Sebastjans Lēbs šogad nebrauks WRC
Foto: AFP/Scanpix

Norvēģis Peters Solbergs, kurš šogad nestartē pasaules rallija čempionātā (WRC), paziņojis, ka šogad startēs pilnā Eiropas rallijkrosa čempionātā.

Lai arī Solbergs bija gatavs turpināt startēt WRC, tas nenotika, jo Kataras M-Sport rallija komanda paziņoja, ka sportistam par saviem turpmākajiem startiem būs jāmaksā (divi miljoni eiro), taču norvēģis ar to nebija mierā. Daudz variantu, kur turpināt karjeru, Solbergam nebija (WTCC, DTM un rallijkross), tāpēc jau pēc lēmuma par nestartēšanu WRC izskanēja runas, ka Solbergs varētu pievērsties rallijkrosam.

Vakar Solbergs oficiāli arī pastiprināja, ka šogad ar savu komandu startēs Eiropas rallijkrosa čempionātā, kur sportista rīcībā būs Citroen DS3 automašīna. ''Nemīlu darīt lietas līdz pusei, tāpēc startēšu visos deviņos Eiropas rallijkrosa čempionāta posmos. Kad sāku domāt par to, zināju, ka rallijkrosa čempionāts ir domāts man. Tas būs lielisks šovs, tāpēc gribu, lai arī mana komanda ir daļa no tā visa,'' saka 2003.gada pasaules rallija čempions.

''Žēl, ka nevarēšu būt atklāšanas pasākumā (tas notiek piektdien), taču šobrīd daudz strādāju, lai viss tiktu sakārtots un sagatavots startam. Pagaidām viss izskatās ļoti labi. Ir fantastiskas sajūtas būt atkal kopā ar savu komandu. Šobrīd vēl liekam kopā mašīnu, bet, ja godīgi, tad nevaru sagaidīt, kad varēšu ar to izbraukt. 15 gadus braucu ar 300 ZS jaudīgu mašīnu, taču divreiz lielāka jauda liek man smaidīt,'' nobeidz Solbergs.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2013-02-23 17:33, pirms 11 gadiem
2 miljoni, lai brauktu WRC!!! Pa lēto. Diez' tā rallijkrosa komanda ar to nodrošinājumu izmaksās lētāk?