Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šlēgelmilhs no 4.vietas pēdējos apļos aizcīnās līdz uzvarai (+video)

Šlēgelmilhs no 4.vietas pēdējos apļos aizcīnās līdz uzvarai (+video)
Haralds Šlēgelmilhs
Foto: facebook.com/haraldracing

Latvijas ātrākais autošosejas pilots Haralds Šlēgelmilhs izcīnījis uzvaru ASV notiekošajā ''Lamborghini Blancpain Super Trofeo'' noslēdzošajā Eiropas posma 2.braucienā.

Vispirms ASV senākajā sacensību trasē Sebringā tika aizvadīti treniņi un kvalifikācija, kur šoreiz Haralds vairāk deva iespēju startēt savam komandas biedram, kuram nav tik liela pieredze kā Haraldam.

''Trase ir ātra, bīstama un ļoti sarežģīta. Kopš tā ir uzbūvēta, 60 gadu laikā te nekas nav mainījies. Tieši tāpēc treniņos vairāk ļāvu braukt komandas biedram. Treniņu sesijās nobraucu vien piecus pilnus apļus, kas priekš tādas trases arī man ir nedaudz par maz, ar ko arī izskaidrojams mans ne tika apmierinošais rezultāts. Attiecīgi startēsim no 11. un 20.vietas,'' tā pēc treniņiem savā Facebook profilā izteicās Šlēgelmilhs.

Pirmajā braucienā Stepanovs/Šlēgelmilhs izcīnīja 18.vietu, kamēr viens no konkurentiem piedzīvoja smagu avāriju un iznīcināja savu Lamborghini automašīnu.

Pirms otrā brauciena nolija lietus, kas jau tā bīstamo trasi padarīja vēl bīstamāku. Ar katru brīdi trase sāka žūt un, izspēlējot lielisku stratēģiju (Šlēgelmilhs devās boksos pēc sliku riepām, kamēr vairums turpināja braukt ar slapjam laikam paredzētajām riepām), Haralds varēja demonstrēt lielisku ātrumu. Pēc boksu apmeklējuma mūsu braucējs bija tālu aizmugurē, taču ar katru brīdi viņš apsteidza konkurentus un kopvērtējumā kāpa augstāk.

Sākoties pēdējam aplim, Haralds bija jau otrais. Šlēgelmilhs strauji tuvojās konkurentiem, un vienā brīdī komentētāji pat nepamanīja, ka mūsu braucējs ir nevis atpalicējs, bet gan pretendents uz uzvaru. ''Tai zaļajai mašīnai jābrauc uzmanīgi, jo šī brīža līderis cīnās par čempiontitulu,'' tobrīd teica komentētāji, kuri gan vēlāk saprata, kas par lietu. ''Izskatās, ka tā zaļā mašīna atbraukusi no nekurienes,'' teica komentētāji, kuri gan Haraldu jauca ar komandas biedru Stepanovu.

Finišā Haralds otrās vietas ieguvēju apsteidza par 2,9 sekundēm, bet trešās vietas ieguvējs mūsu sportistam zaudēja piecas sekundes. Šī uzvara Haraldam bija pirmais šāda veida panākums šajās sacīkstēs.

"Fantastika. Mēs izspēlējām lielisku stratēģiju. No sākuma bija grūti, taču vēlāk trase palika sausāka un mēs varējām braukt ātrāk. Arī mašīna bija perfekta. Bija liela jautrība, jo katrā aplī veicu pa divām trim apdzīšanām. Esmu priecīgs, jo lielisks veids, kā pabeigt sezonu,'' tā pēc finiša teica Haralds Šlēgelmilhs, kurš piebilda, ka pēdējā aplī viņš bija ātrāks par konkurentiem, kurus viņš arī apdzina.

Šlēgelmilhs (#187) izcīna uzvaru 2.braucienā (sacensību izšķirošie notikumi no 1:18:00)

     [+] [-]

, 2015-11-21 10:31, pirms 9 gadiem
Kāpēc beigās (1:39:32) spēlēja Lietuvas himnu? Pašu himnu nedzirdēju, bet pieteica kā Lietuvas.

     [+] [-]

, 2015-11-21 10:58, pirms 9 gadiem
domā spēlēja 3 himnas?

     [+] [-]

, 2015-11-21 12:05, pirms 9 gadiem
Lietuva, Latvija - komentētājam galvenais bija šampanietis!

     [+] [-]

, 2015-11-21 13:32, pirms 9 gadiem
Es mazliet šokā, kādā stāvoklī ir Sebringa.

     [+] [-]

, 2015-11-21 14:07, pirms 9 gadiem
Haraldam nekas jauns, kā Biķernieki. Šoreiz sagaja veiksme un talants 100%!

     [+] [-]

, 2015-11-22 10:33, pirms 9 gadiem
stratēģija
Pirms 0 sekundēm
slikos ir spēks , taču kad par rāciju Haralds jautāja Abhazavam vai maiņas laikā likt slikus atbilde bija nē pārāk slapjš un smidzina. Haralds un komanda noriskēja paļaujoties uz Haralda talantu. Sākuma H brauca uz robežas 1 sek. lēnāk, bet beigās 3 ātrāk.