Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šodien "Ātruma ciltī" Openkart 101. sacīkstes

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šodien, 21.oktobrī, Ātruma Cilts kartinga hallē Mežciemā notiks amatieru kartinga kustības Openkart Elites līgas 16.posms. Arī šajās sacīkstēs līdzīgi kā pirms nedēļas B līgas posmā braukšana notiks pretējā virzienā, proti, pret pulksteni. Kā allaž sacensības pulcēs apmēram 20-30 kartinga amatierus, kas, sacenšoties ar īres kartiem, cīnīsies par uzvaru šajā posmā.

Sacensību sākums pulksten 19.00 (treniņi no 18.00, reģistrācija 18.30). Sacensību rīkotāji no biedrības „Kartinga attīstības centrs” šajās demokrātiskajās zemo izmaksu sacensībās aicina piedalīties visus, kam tuvs ir amatieru autosports un īres kartings.

Aizvadītas jau 100 sacīkstes

Pirms nedēļas tika aizvadītas jubilejas 100. Openkart sacīkstes. Kustība tika izveidota 2007.gada februārī, un kopš tā laika sacensībās piedalījušies vairāk nekā 400 braucēju – gan kartinga iesācēji, gan prominentas personas, gan autosporta profesionāļi, tostarp nesen vēl F1 testpilota amatā pabijušais igauņu pilots Marko Asmers.

Cīņa par titulu saasinās

Elites līgā pēc aizvadītiem 15 posmiem kopvērtējuma līderis ir Daniels Mančinskis. Tomēr cīņa par čempiona titulu tikai tagad tā pa īstam sākas un nav izslēgts, ka viss izšķirsies pēdējā 18.posmā novembra beigās. Bez Mančinska labas izredzes iegūt titulu ir arī Laurim Rozenvaldam un pašreizējam čempionam Dāvim Tobiasam.

Ducati zvaigznes

Nedēļas nogalē tika piešķirtas arī kārtējās Ducati Zvaigznes braucējiem, kas ar kaut ko pozitīvu izcēlās B līgas 14. un Elites līgas 15.posmā. Zvaigznes ieguva Kristians Gozēns (2 zvaigznes) par „hat-trick” abās sacīkstēs, paņemot visu, ko vien var paņemt. Pa vienai zvaigznei divām dāmām – Ivetai Grandbergai par pirmo pjedestālu un Lienei Eglītei par drosmi 12 gadu vecumā bez pieredzes uzreiz mesties sacensībās, turklāt Liene strauji krāj tik svarīgo pieredzi un pamatiemaņas.

Piedalīties ir vienkārši

Openkart sacensībās laipni ir gaidīts ikviens autosporta cienītājs, kuram ir vēlme sacensties trasē ar drošiem speciāli īrei paredzētiem gokartiem, pēc „arrive and drive” (ierodies un brauc) principa.

Vairāk informācijas seriāla mājas lapā internetā Sākumlapa :: OpenKart.lv, bet tiem, kas vēlas piedalīties, pieteikums, norādot savu vārdu un uzvārdu, jāsūta uz e-pastu openkart@openkart.lv .

Openkart „Elites” līgas 16.posma dienaskārtība
• no 18.00 neoficiālie treniņi
• 18.30 reģistrācija
• 18.50 dalībnieku sapulce
• 19.00 kvalifikācija
• ap 20.30 finālbraucieni
• ap 22.00 apbalvošana

Dienaskārtībai ir tikai informatīvs raksturs, precīzi braucienu norises laiki var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita.